Σκληραίνει τη στάση του  έναντι των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας. «Οι προτάσεις του υπουργείου (σ.σ για μορατόριουμ) είχαν ως προϋπόθεση να λυθεί η απεργία, οπότε μετά τη συνέχισή της δεν ισχύουν» διαμήνυσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Επανέλαβε δε, ότι δεν πρόκειται να εξαιρεθούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από την κινητικότητα. «Εγώ χαρτί που θα υπογράψω για να πω ο τάδε εξαιρείται του νόμου δεν υπάρχει περίπτωση» διαμήνυσε ο υπουργός Υγείας.

«Εμείς προτείναμε έναν μήνα μορατόριουμ», είπε ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας: «Η απάντηση είναι “όχι” και, μάλιστα, τους ζητήσαμε ως ένδειξη καλής θέλησης εκ μέρους τους, να μας δώσουν γιατρούς μόνο για τα ΚΕΠΑ, για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος με τις Επιτροπές του υπουργείου Εργασίας και αρνήθηκαν να τους αφήσουν να πάνε στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ. Δεν είχαν την ευαισθησία να πούνε ότι σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι οι πιο αδύναμοι της κοινωνίας μας δεν πειράζει, δεν θα ηττηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα, αν άφηναν πέντε γιατρούς την ημέρα να πηγαίνουν εκεί, για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος στις ουρές. Σας πληροφορώ ότι ούτε αυτό δέχτηκαν», δήλωσε.

Αν συνεχιστεί, όπως είπε, η απεργία το υπουργείο «θα βρει τη λύση. Ως υπουργείο τους καλέσαμε σε διάλογο, δώσαμε έναν μήνα μορατόριουμ για να γίνει ο διάλογος με καθαρά χαρτιά, τους είπαμε αυτοί που είναι πάνω από κάποια ηλικία να τους κρατήσουμε για να μην βρεθούν οι άνθρωποι ξαφνικά σε δυσκολίες. Όλα αυτά απερρίφθησαν…» πρόσθεσε ο υπουργός.

Απαράδεκτο χαρακτήρισε στο μεταξύ τον περιορισμό της πρόσβασης των ασθενών σε ειδικευμένους ιατρούς που προωθεί το υπουργείο Υγείας ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ Γιώργος Ελευθερίου, κάνοντας λόγο για λογικές της δεκαετίας του ’50.

Facebook Comments