Το αμερικανικό περιοδικό «Newsweek» πρόκειται να κυκλοφορήσει και πάλι σε έντυπη μορφή στις αρχές του 2014, έπειτα από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο που είχε διακόψει την έντυπη έκδοσή του και εκδιδόταν αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή, αναφέρεται σε χθεσινό δημοσίευμα των «Νιού Γιόρκ Τάιμς».

Ο διευθυντής του «Newsweek» Τζιμ Ιμπόκο δήλωσε πως το εβδομαδιαίο περιοδικό, το τελευταίο τυπωμένο τεύχος του οποίου είχε κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο του 2012, έχει στόχο να γίνει ένα περιοδικό για συνδρομητές, παρόμοιο με το «Economist» μάλλον, παρά με τον παραδοσιακό ανταγωνιστή του, το περιοδικό «Time».

«Το θεωρούμε προϊόν πρώτης ποιότητας», δήλωσε ο Ιμπόκο, τον οποίο επικαλείται η νεοϋορκέζικη εφημερίδα, διευκρινίζοντας πως το περιοδικό θα επανακυκλοφορήσει σε χαρτί τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο.

Η επιστροφή του «Newsweek» στην έντυπη έκδοση αποτελεί ένα νέο επεισόδιο στα πέντε τελευταία ταραχώδη χρόνια του περιοδικού, το οποίο ιδρύθηκε το 1933 από έναν πρώην δημοσιογράφο του «Time».

Στην αρχή της δεκαετίας του 1990 το περιοδικό αριθμούσε 3,3 εκατ. αναγνώστες. Όμως οι πωλήσεις μειώθηκαν σταθερά στις δύο επόμενες δεκαετίες και το 2010 έφτασε να έχει 1,5 εκατ. αναγνώστες.

Το «Newsweek» συγχωνεύθηκε το 2010 με τον ενημερωτικό ιστότοπο The Daily Beast, αφού την ίδια χρονιά είχε πωληθεί έναντι ενός δολαρίου από την «Washington Post» στον καλιφορνέζο δισεκατομμυριούχο Σίντνεϊ Χάρμαν.

Μετά το θάνατο του δισεκατομμυριούχου Χάρμαν το 2011, η οικογένειά του απέσυρε τις συνεισφορές της στο «Newsweek».

Στην ψηφιακή μορφή του, το περιοδικό πήρε το όνομα «Newsweek Global» και πωλήθηκε τον Αύγουστο στην εταιρεία IBT Media.

Ο Ιμπόκο δήλωσε στους «New York Times» πως ελπίζει ότι η νέα έκδοση του «Newsweek» σε χαρτί θα μπορέσει να πωλήσει από τον πρώτο χρόνο 100.000 αντίτυπα.

Facebook Comments