Οι ελληνικές τράπεζες έχουν διανύσει πολύ δρόμο σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία”, δήλωσε ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Visa Europe, Nicolas Huss, εκφράζοντας τη στήριξή του στις προσπάθειες που έχουν καταβάλλει οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών το τελευταίο διάστημα για την ανόρθωση του κλάδου.

Ο Ηuss βρέθηκε στην Αθήνα πριν από μερικές ημέρες και είχε συναντήσεις με κορυφαία στελέχη των ελληνικών τραπεζών.

Όπως τόνισε επίσης “Από την πλευρά μας συνεχίζουμε να στηρίζουμε την προσπάθεια των ελληνικών τραπεζών, δίνοντας παράλληλα έμφαση στις νέες ευκαιρίες και προοπτικές που δημιουργούνται στον χώρο των ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω της ανάπτυξης και ευρύτερης διάθεσης καινοτόμων τεχνολογιών.

Και καθώς οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν το εμπορικό μοντέλο και τους τρόπους με τους οποίους οι πολίτες επικοινωνούν, ερευνούν και αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες, συνεχίζουμε να επενδύουμε στο νέο οικοσύστημα φέρνοντας ακόμη πιο κοντά το φυσικό με το ψηφιακό περιβάλλον”.

“Η υιοθέτηση των ηλεκτρονικών πληρωμών σε κάθε μικρή ή μεγάλη συναλλαγή των καταναλωτών, αλλά και του δημόσιου τομέα, θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην προσπάθεια του περιορισμού της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής και συνεπώς της αύξησης των δημοσίων εσόδων”, κατέληξε ο Huss.

Facebook Comments