Πτώση τζίρου και νέες απώλειες για τον γενικό δείκτη του Χ.Α., σε μία συνεδρίαση που κυριαρχούν οι πωλητές. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. έχει χάσει τις 1.200 μονάδες, οι οποίες αποτελούν ένα κρίσιμο επίπεδο αντίστασης, αφού η παραμονή της αγοράς πάνω από τα επίπεδα αυτά μπορεί να σηματοδοτήσει περαιτέρω αντίδραση προς τις 1.280 μονάδες, ακόμα και μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αυτό που θα πρέπει να κρατήσουν οι επενδυτές είναι ότι σημαντική μερίδα επενδυτών εξετάζει το ενδεχόμενο κατοχύρωσης ρευστότητας προκειμένου να εξασκήσει τα δικαιώματα τα warrants, όπου της μεν Alpha τρέχουν ήδη και αναμένεται να λήξουν στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ ακολουθούν της Εθνικής στις 26 Δεκεμβρίου και της Πειραιώς στις 2 του ίδιου μήνα.

Πέρα από αυτό όμως, το Χ.Α. έχει δώσει κέρδη που ξεπερνούν το 30% από την αρχή του 2013, μία χρονιά ιδιαίτερα δύσκολη και συνάμα δύσκολη για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας. Η Κομισιόν μπορεί να ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μην εγκαταλείψει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στο τέλος του μαραθωνίου, πλην όμως, η κυβέρνηση έχει υπ’ όψιν της την ψήφιση του προϋπολογισμού την Κυριακή και τυχόν διαρροές στις κυβερνητικές ψήφους, μπορεί να σηματοδοτήσει την πτώση της.

Υπό αυτά τα δεδομένα, τα ξένα χαρτοφυλάκια κρατούν επιφυλακτική στάση, αν και η HSBC, η αγγλική τράπεζα που έχει κάνει σημαία της τις επενδύσεις στις αναδυόμενες αγορές, επιλέγει Ελλάδα, λόγω του σταθερού νομίσματος, του ευρώ. Πλην όμως, η στάθμιση της αγοράς στους δείκτες της Morgan Stanley είναι ιδιαίτερα χαμηλή, κάτω του 10%. 

Το roadshow της HSBC στο Λονδίνο αποδίδει κι αυτό αποτυπώνεται στην κούρσα που πραγματοποιεί η μετοχή της MIG, η οποία συμμετέχει, με κέρδη 3,5%, στα 0,474 ευρώ. Κίνηση προς τα 2 ευρώ για την Ιντραλότ, αντίδραση, αλλά μικρή για την ΕΥΔΑΠ, που τα βρήκε με το Δημόσιο σε ότι αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, με την Eurobank Sec. Να δίνει τιμή στόχο στα 11 ευρώ, στα 12,36 ευρώ ενισχύεται η ΜΕΤΚΑ, στα 3,32 ευρώ η Ελλάκτωρ, στα 19,58 ο ΟΛΠ και στα 5,43 ευρώ η Frigoglass.  Στα 0,606 ευρώ υποχωρεί και πάλι η μετοχή της Alpha με το warrant στο 1,17 και πτώση πάνω από 5%. Πτώση στο 1,53 ευρώ για την Πειραιώς και στα 4,32 ευρώ υποχωρεί η Εθνική.

Facebook Comments