Η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι σταματά τις δραστηριότητες στις συναλλαγές στο μεγαλύτερο μέρος των εμπορευμάτων, λόγω της αύξησης των ρυθμιστικών πιέσεων, μπαίνοντας και αυτή στη λίστα με τις τράπεζες που πούλησαν ή περιόρισαν το trading στον άλλοτε προσοδοφόρο αυτό επενδυτικό κλάδο.

Η Deutsche Bank σταματά τις συναλλαγές στα εμπορεύματα του κλάδου της ενέργειας, των αγροτικών προϊόντων,  των βασικών μετάλλων και των ξηρών φορτίων, όπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της, διατηρώντας μόνο τα πολύτιμα μέταλλα και έναν περιορισμένο αριθμό χρηματοοικονομικών παραγώγων.

Η κίνηση αυτή ήρθε καθώς ο ρόλος του χρηματοπιστωτικού τομέα στο trading των εμπορευμάτων έχει συμπιεστεί, με χαμηλότερα περιθώρια κέρδους, υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις, και τον αυξανόμενο πολιτικό και ρυθμιστικό έλεγχο του ρόλου των τραπεζών στην αλυσίδα προσοφοράς  των φυσικών πόρων.

«Η απόφαση της αναπροσαρμογής της δραστηριότητας μας στα εμπορεύματα βασίζεται στην αναγνώριση  πιο ελκυστικών τρόπων για την εκμετάλλευση των πόρων μας» όπως δήλωσε ο Κόλιν Φαν, συν-επικεφαλής του Corporate Banking & Securities της Deutsche Bank.

«Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στις ρυθμιστικές αλλαγές στον κλάδο των εμπορευμάτων και θα μειώσει επίσης την πολυπλοκότητα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας», πρόσθεσε.

Περίπου 200 άτομα αναμένεται να αποχωρήσουν από τη Deutsche Bank, μετά από αυτή την εξέλιξη, με περισσότερους από 40 traders να αναμένεται να απορροφηθούν από άλλα τμήματα της τράπεζας, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Facebook Comments