Την Ελλάδα ως μεγάλη επενδυτική ευκαιρία, συστήνει ο Ευρωπαίος fund manager, Barry Norris, ο οποίος φαίνεται να αψηφά τις ανησυχίες που συνεχίζουν να περιτριγυρίζουν τη χώρα μας, επενδύοντας σε ελληνικές τράπεζες, όπως την Εθνική και την Τράπεζα Πειραιώς.

Κατά την εκτίμηση του κ. Norris, ο οποίος διαχειρίζεται το fund Argonaut European Alpha, οι ελληνικές τράπεζες κρύβουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, όπως και όλες οι χώρες που αρχίζουν να ανακάμπτουν από μία παρατεταμένη ύφεση.

Σημειωτέον πως η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά υποβαθμίστηκε, προσφάτως, σε αναδυόμενη αγορά, κάτι που καθώς φαίνεται, μπορεί να αποβεί ευνοϊκό, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι οι επενδυτές που προσφεύγουν στις αγορές της Κίνας, της Ινδίας και τώρα και της Ελλάδας.

Άλλωστε, όπως μεταδίδει και η «The Telegraph», ο κ. Norris χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως την κορυφαία επενδυτική του επιλογή για το 2014.

Ο ίδιος αναγνωρίζει πρόοδο στη χώρας μας, η οποία έχει αρχίσει να βάζει σε μία τάξη τα του οίκου της και αυτός είναι και ο λόγος που έπειτα από έξι χρόνια, έχει στραφεί και πάλι στην αγορά ελληνικών μετοχών.

Μάλιστα, παραπέμπει στις προοπτικές των ελληνικών εξαγωγών που είναι ικανές να δώσουν ισχυρή ώθηση στην ελληνική οικονομία και αποτελούν ένα γερό «χαρτί» στην προσπάθεια επιστροφής σε αναπτυξιακούς ρυθμούς.

Facebook Comments