To δεύτερο τρίμηνο του 2015 η… τύχη της Ελλάδας δεν θα είναι το μόνο ζήτημα που θα απασχολήσει τους αξιωματούχους της ευρωζώνης καθώς σύντομα οι ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών θα ασχοληθούν και με ένα άλλο ζήτημα. Εκείνο της ανάδειξης του επόμενου προέδρου του Eurogroup, καθώς η θητεία του Γ. Ντάισελμπλουμ λήγει τον Ιούλιο, σημειώνουν οι FT.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ αναμένεται είναι ξανά υποψήφιος για το αξίωμα θα έχει όμως να αντιμετωπίσει τον ισπανό υπουργό οικονομικών Λουις Ντε Γκίντος, που όπως όλα δείχνουν θα είναι και αυτός υποψήφιος.

Με το ζήτημα ασχολείται σε άρθρο του ο δημοσιογράφος των Financial Times Peter Spiegel.Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί εν τέλει από τους συσχετισμούς ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κόμματα, το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα και τους ευρωπαίους σοσιαλιστές.

Σύμφωνα με τον Spiegel, μπορεί ο κ. Ντάισελμπλουμ να συγκρούστηκε κατά καιρούς με τον γερμανό υπουργό οικονομικών Β. Σόιμπλε, κάτι που εκτιμήθηκε από τις μικρότερες χώρες, ωστόσο ο Ντε Γκίντος διαθέτει την υποστήριξη τόσο του ισπανού πρωθυπουργού Μ. Ραχόι, όσο και της γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ.
Όπως αναφέρει ο Spiegel, ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλοι υποψήφιοι, αν οι υπουργοί οικονομικών της ΕΕ δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν σε έναν από τους δύο προηγούμενους υποψηφίους.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο, τα ονόματα που ακούγονται είναι εκείνα του ιταλού υπουργού οικονομικών Πιερ Κάρλο Παντοάν, της Maria Louise Alurquerque, υπουργού οικονομικών της Πορτογαλίας αλλά και του Φιλανδού που θα προκύψει από τις εκλογές της 19ης Απριλίου.
 

 

Facebook Comments