Κινήσεις προκειμένου να κατευνάσει τις ανησυχίες περί χρεοκοπίας της καταβάλλει η Ελλάδα, εν όψει της αποπληρωμής προς το ΔΝΤ μέσα στην εβδομάδα, με τον Γιάνη Βαρουφάκη, να δηλώνει την Κυριακή ότι η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς όλους τους πιστωτές της «εις το διηνεκές», σημειώνει το Reuters.

O Ελληνας υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε βαθιές μεταρρυθμίσεις και ότι θα επιδιώξει τη βελτίωση της αποδοτικότητας των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της.

Η Ελλάδα δεν έχει λάβει κανένα ποσό από τα χρήματα του προγράμματος διάσωσης από τον περασμένο Αύγουστο και έχει καταφύγει σε μέτρα όπως δανεισμός από κρατικές επιχειρήσεις προκειμένου να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, όπως επισημαίνει το πρακτορείο.

Παράλληλα, την περασμένη εβδομάδα υπέβαλε ένα πακέτο μεταρρυθμιστικών προτάσεων σε μια προσπάθεια να ξεκλειδώσουν τα ευρωπαϊκά κεφάλαια, όμως ακόμη δεν έχει επιτύχει συμφωνία επί τους θέματος με τους ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ.

Το πιο επείγον αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα η αποπληρωμή προς το ΔΝΤ αυτή την Πέμπτη.

Αν και ο έλληνας υπουργός Εσωτερικών είχε αφήσει να εννοηθεί ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση αναγκαστεί να επιλέξει μεταξύ καταβολής συντάξεων – μισθών και δόσης προς το ΔΝΤ, θα επέλεγε το πρώτο, η κυβέρνηση αρνείται ότι θα προκύψει πρόβλημα.

Facebook Comments