«Η Ε.Ε. έχει κάποιους κανόνες παιχνιδιού και δεν μπορεί ο καθένας να θέτει τους δικούς του» τόνισε ο Ισπανός Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, σημειώνοντας ότι όταν το κόμμα του ανέλαβε την εξουσία, αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες.

Ωστόσο σιγά σιγά, κρατώντας τις υποσχέσεις της, η κυβέρνησή του κατέληξε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων της.

Παράλληλα, ο Ισπανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, μετά την αεροπορική τραγωδία της Germanwings ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του προκειμένου να του εκφράσει τη θλίψη του και τα συλλυπητήριά τους, προσθέτοντας ότι σε αυτή τη συζήτηση του είπε ότι θα έπρεπε να έχουν μια συζήτηση και πιθανώς μια συνάντηση, αν και αναγνώρισε ότι τα περιθώρια είναι περιορισμένα, ή ακόμη να επωφεληθούν από την επόμενη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προκειμένου να συζητήσουν.

Ερωτηθείς αν σε αυτή την επικοινωνία ο κ. Τσίπρας του ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με τη στάση Ισπανίας – Πορτογαλίας στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας, σημείωσε ότι η επικοινωνία που είχαν ήταν μια συνομιλία για να εκφράσει τα συλλυπητήρια του για την συντριβή του Airbus Α320 και τον θάνατο των Ισπανών πολιτών.

Facebook Comments