Η χθεσινή δημοσίευση των πρακτικών της FOMC από τη συνεδρίαση του Μαρτίου είχε ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Το βασικότερο όλων είναι ότι παρατηρείται μια έντονη διαφορετικότητα απόψεων μεταξύ των μελών της Fed σχετικά με το χρόνο της αύξησης των επιτοκίων.

Αν και κάποια μέλη επιμένουν ότι το ακριβό δολάριο και το φθηνό πετρέλαιο δεν ευνοούν μια άμεση αύξηση των επιτοκίων, υπάρχουν απόψεις που επιμένουν ότι μια αύξηση επιτοκίων θα έπρεπε να γίνει από τον ερχόμενο Ιούνιο. Αν και η αρχική αίσθηση της αγοράς ήταν για μια dovish ανακοίνωση, η δημοσίευση περισσότερων στοιχείων επιβεβαίωσε ότι η Fed κράτησε σκληρότερη στάση σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση.

Αυτό έρχεται να δικαιολογήσει το λόγο για τον οποίο το δολάριο μετά την ισχυρότατη πτώση του Μαρτίου, κατάφερε να ανακάμψει.

  • Επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό από ευρωπαϊκά ΜΜΕ για την επίσκεψή του στη Ρωσία.
  • Συνεχή δημοσιεύματα και διαρροές σχετικά με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων για το πότε τελειώνουν τα χρήματα της Ελλάδας.
  • Προειδοποίηση της Moody’s για την αξιολόγηση της Αγγλίας εξαιτίας της πιθανότητας για Brexit.
  • Ισχυρές απώλειες για το πετρέλαιο καθώς τα στοιχεία για τα αποθέματα έδειξαν πολύ μεγάλη αύξηση. 

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο (#CLK5) – Άνοιγμα: 53,14 Υψηλό: 53,18 Χαμηλό: 50,35 Κλείσιμο: 50,96

Ο μαύρος χρυσός, για μια ακόμα φορά, δεν κατάφερε να κινηθεί υψηλότερα από τα $54,00 και οι πωλητές επέστρεψαν δριμύτεροι στέλνοντας το πετρέλαιο $3,50 χαμηλότερα. Παρόλα αυτά, είναι η πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2014 που το πετρέλαιο επιχειρεί να επιβεβαιώσει την ανοδική διάσπαση του ΚΜΟ 50 ημερών και αυτό μόνο θετικό στοιχείο μπορεί να είναι.
 
Το ενδοαφέρον αυξάνεται κατακόρυφα, οι πιθανότητες για πολύ χαμηλότερα επίπεδα είναι μικρές, ενώ παρατηρείται και μια προσπάθεια αποσύνδεσης από το δολάριο (όσον αφορά στη συσχέτιση). Οι τεχνικές ενδείξεις παραμένουν θετικές μακροπρόθεσμα και το σενάριό μας παραμένει το ίδιο: δεν πουλάμε.

 

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

50,30                   51,45
49,50                   52,10
48,80                   52,60
48,20                   53,25

Facebook Comments