ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Όσον αφορά τις χώρες εκτός συνόρων, η Λουξ πραγματοποιεί ήδη εξαγωγές σε Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Κύπρο, Αλβανία, Ελβετία, Αυστραλία, Η.Π.Α., Καναδά, όπου το Ελληνικό στοιχείο είναι σημαντικό  καθώς και Παναμά, Κίνα και Ισραήλ. 

Eπιπλέον οι συζητήσεις είναι πλέον σε ώριμο στάδιο για διείσδυση της εταιρίας  στην αγορά των Αραβικών Εμιράτων, της Ν.Αφρικής, της Ταιβάν  και της Σαουδικής Αραβίας, όπου η ζήτηση στα εισαγόμενα προϊόντα είναι μεγάλη, καθώς και ενδυνάμωση της διείσδυσης της αγοράς της Κύπρου, που είχε ανακοπεί από τον περασμένο Απρίλιο λόγω των οικονομικών και κοινωνικών γεγονότων.

Στόχος της Λουξ για την προσεχή 5ετία είναι οι εξαγωγές να αποτελούν το 10% του κύκλου εργασιών της εταιρίας, αφού νέα καινότομα προϊόντα, αλλά και σημαντικές εμπορικές συνεργασίες θα αποτελούν το μόχλο ώθησης προκειμένου να υλοποιηθεί ο συγκεκριμένος στόχος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Όσον αφορά στα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας, την τελευταία 5ετιία υπάρχει μια συνεχής αύξηση του τζίρου της εταιρίας στα επίπεδα του 28,50%, ενώ ο τραπεζικός δανεισμός της είναι μηδενικός. Ο κύκλος εργασιών της το 2012 διαμορφώθηκε στα 24.8 εκ ευρώ , ενώ για το 2013 αναμένεται γύρω στα 27 εκ.

Οσον αφορά το μερίδιο αγοράς το δίμηνο ΑΥΓ- ΣΕΠΤ στην κατηγορία αναψυκτικά με γεύση η Λουξ κατέχει το 20,8 % (έναντι 18,9% το αντίστοιχο περσινό δίμηνο) ενώ για την επόμενη διετιία αναμένεται αύξησητης τάξεως του 25%.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί το γεγονός ότι την τελευταία οκταετία η Λουξ υλοποίησε παραγωγικές επενδύσεις ύψους 14,500,000 ευρώ, κάνοντας χρήση αποκλειστικά των δικών της κεφαλαίων

Facebook Comments