Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας διετίας, από τον Απρίλιο του 2013, «σκαρφάλωσε» το πρωί της Τετάρτης η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg, η απόδοση των ελληνικών 10ετών τίτλων έφτασε ως και το 12,24%, τη στιγμή που αυξάνονται οι ενδείξεις πως είναι απίθανο να υπάρξει συμφωνία για εκταμίευση χρημάτων στήριξης στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Απριλίου.

Σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα βρέθηκε και η «ψαλίδα» (spread) μεταξύ των ελληνικών 10ετών ομολόγων και των αντίστοιχων γερμανικών, τα οποία – εντυπωσιακά – κινούνται κοντά στο 0%, χωρίς να αποκλείεται να βρεθούν ακόμα και σε αρνητικό επιτόκιο (που σημαίνει πως οι αγοραστές πληρώνουν για να δανείσουν το Βερολίνο).

Νωρίτερα το πρωί, το ελληνογερμανικό spread διαμορφώθηκε στις 1.168 μονάδες βάσης, υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2012.

Μεγάλες πιέσεις δέχτηκαν χθες Τρίτη και οι βραχυπρόθεσμοι ελληνικοί τίτλοι, στον απόηχο δημοσιεύματος των «Financial Times» πως η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται για διακοπή εξυπηρέτησης του χρέους σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους έως τα τέλη Απριλίου.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει διαψεύσει κατηγορηματικά το δημοσίευμα.

Facebook Comments