Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού αποφάσισε να προτείνει στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 20/4 τη διανομή αυξημένου μερίσματος 0,70 ευρώ ανά μετοχή προ της παρακράτησης φόρου (συμπεριλαμβανομένου προμερίσματος ευρώ 0,20 το οποίο έχει ήδη διανεμηθεί), έναντι της αρχικής πρότασης για διανομή μερίσματος 0,45 ευρώ ανά μετοχή .

Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 180% συγκριτικά με το μέρισμα της χρήσης 2013, της τάξης των 0,25 ανά μετοχή. 

Ο ΟΠΑΠ γνωστοποίησε πως η αναθεωρημένη πρόταση οφείλεται κυρίως στην απόφαση της θυγατρικής εταιρείας Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. (στην οποία ο ΟΠΑΠ συμμετέχει με ποσοστό 67% και το υπόλοιπο μοιράζονται ισομερώς Intralot και Scientific Games) για επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της.

Υπενθυμίζεται ότι η «Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.», εταιρεία του ομίλου της ΟΠΑΠ, διαθέτει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και διαχείρισης όλων των Κρατικών Λαχείων με σύμβαση παραχώρησης για 12 έτη.

Σύμφωνα με την οικονομικη εκθεση της «Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. για την 1η υπερδωδεκάμηνη εταιρική χρήση (από 15.06.2013 έως 31.12.2014), τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 11,25 εκατ. ευρώ (μετά την αφαίρεση του φόρου εισοδήματος καθώς και του αναβαλλόμενου φόρου).

Από αυτά, ποσό 10,78 εκατ. ευρώ θα διατεθεί προς απόδοση διανομής μερίσματος για τη χρήση του 2014, εξ ου και το αυξημένο μέρισμα που προτείνεται από τον ΟΠΑΠ.

Facebook Comments