Με «όπλο» την τιμή, που κινείται σε περισσότερο προσιτά επίπεδα σε σχέση με τα υπόλοιπα smartphones – «ναυαρχίδες», θα επιδιώξει η κινεζική Huawei να αποσπάσει μερίδια αγοράς στα υψηλότερα στρώματα της αγοράς. Τουλάχιστον αυτό είναι ένα πρώτο συμπέρασμα από την παρουσίαση του νέου Huawei P8 που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Το νέο smartphone της Huawei θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα από τον Μάιο με την τιμή να ξεκινά –για τη βασική έκδοση να είναι στα 499 ευρώ. Το Ρ8 είναι αρκετά λεπτό καθώς το πάχος του δεν ξεπερνά τα 6,4 χιλιοστά και γενικότερα έχει δοθεί έμφαση στον σχεδιασμό της συσκευής, η οθόνη της οποίας είναι στις 5,2 ίντσες και πλήρους υψηλής ευκρίνειας.

Κατασκευασμένο από ατσάλι, το P8 έρχεται με μπαταρία 2600 mAh και οκταπύρηνο 64-bit επεξεργαστή, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα είναι αρκετά γρήγορο. Από εκεί και πέρα, η οπίσθια κάμερα έχει ανάλυση 13 megapixel, αλλά οι Κινέζοι υποστηρίζουν ότι προσφέρει τη δυνατότητα για εξαιρετικές λήψεις ακόμη και με πολύ χαμηλό φωτισμό, κάτι που είναι αρκετά σημαντικό.

Στην ελληνική αγορά θα κυκλοφορήσει σε 4 χρώματα (ασημένιο, χρυσό, μαύρο και γκρι) και θα λειτουργεί σε δίκτυα 4G.

Την ίδια περίοδο, θα ξεκινήσει η διάθεση και του P8 lite, μίας πιο «ελαφριάς» και με πιο προσιτή τιμή έκδοσης, με οθόνη 5 ιντσών υψηλούς ευκρίνεια, οπίσθια κάμερα στα 13 megapixel και 8πύρηνο 64-bit επεξεργαστή.

Το κόστος του Ρ8 lite στην ελληνική αγορά δεν ανακοινώθηκε, όπως και το αν θα έρθει στην Ελλάδα μία άλλη έκδοση, το Ρ8 Max με οθόνη 6,8 ιντσών.

Facebook Comments