Χωρίς ρητή συμφωνία με την τρόικα, αλλά με την ανοχή της, παρουσιάστηκε χθες η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, o κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι υπάρχουν ενστάσεις από μερίδα βουλευτών, παρόλα αυτά υποστήριξε ότι «έχει γίνει κατανοητό ότι είναι πρόκειται για μία ρύθμιση δίκαιη, ισορροπημένη που έρχεται χωρίς τη ρητή συμφωνία της τρόικας και πιστεύω με την ανοχή της».

Ο υπουργός ανέφερε ότι είχε χθες το πρωί μια συνάντηση με βουλευτές και άλλη μια το απόγευμα και όπως είπε, στη δεύτερη υπήρχε μια διαφορετική τοποθέτηση.

Ο κ.Χατζηδάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών. «Φυσικά το νομοσχέδιο δεν είναι γραμμένο σε πέτρα. Κάποια πράγματα μπορεί να αλλάξουν αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι μπορούν να αλλάξουν πολλά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι έγινε μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα και ότι η κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως υπάρχουν συγκεκριμένα όρια κάτω από τα οποία δεν μπορούμε να πάμε γιατί κάποιος θα πρέπει να διαχειριστεί μετά και τις κοινωνικές συνέπειες.

Facebook Comments