Σε θετικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Wall Street η οποία αντέδρασε ενθουσιωδώς στην χθεσινή απόφαση της Fed.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων κατά 10 δισ. στα 75 δισ. δολάρια, σε μια κίνηση που σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κύκλου σταδιακής άρσης των έκτακτων μέτρων τόνωσης της οικονομίας.

O πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύεται κατά 1,2% στις 1.274,36 μονάδες.

Στο μέτωπο των μετοχών, επικεφαλής της ανόδου έχει τεθεί ο τίτλος της Saab, ο οποίος σημειώνει άλμα 24% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι σύναψε συμβόλαιο, ύψους 4,5 δισ. δολαρίων, στη Βραζιλία.

Κέρδη άνω του 2% καταγράφει και η μετοχή της Deutsche Telekom, λόγω δημοσιεύματος ότι ο αμερικανικός όμιλος Dish εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής προσφοράς για την T-Mobile US, το πλειοψηφικό πακέτο της οποίας κατέχει η γερμανική εταιρεία.

Σημειώνεται ότι η απόφαση της Fed οδήγησε χθες τον Dow Jones  σε άλμα 1,8% και τον S&P 500 σε άνοδο 1,7%, με τους δύο δείκτες να κλείνουν, έτσι, σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

 

Facebook Comments