Την για πολύ καιρό φημολογούμενη συμφωνία της με την China Mobile επιβεβαίωσε η Apple, ανακοινώνοντας την έναρξη της κυκλοφορίας του iPhone από το δίκτυο της China Mobile στις 17 Ιανουαρίου, σε μια συμφωνία που θα βοηθήσει τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό να επεκταθεί στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Η China Mobile θα ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες για τα iPhone 5S και 5C από την Τετάρτη, σύμφωνα με την Apple. Σημειώνεται πως τα iPhones που θα παρέχονται από την China Mobile θα λειτουργούν στο δίκτυό της τέταρτης γενιάς.

Η συμφωνία με την China Mobile, θα δώσει στην Apple πρόσβαση στους πάνω από 700 εκατ. συνδρομητές –σχεδόν επτά φορές ο αριθμός συνδρομητών της Verizon Wireless, της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Η China Mobile ήταν από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δεν προσέφεραν έως τώρα το iPhone.

Ωστόσο, η Apple δεν ανακοίνωσε την τιμολόγηση για τα συμβόλαια της China Mobile. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Apple στην Κίνα, όμως, η τιμή λιανικής για το 16-gigabyte iPhone 5S είναι is 5.288 γουάν (870 δολάρια), ενώ το 16-gigabyte iPhone 5C στοιχίζει 4.488 γουάν (738 δολάρια).

Facebook Comments