Ελλάκτωρ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ διαπραγματεύονται σημαντικά κάτω από την καθαρή τους θέση η οποία περιέχει θυγατρικές και έργα πολλαπλάσιας αξίας αντικατάστασης.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια αναμένεται να βελτιώσουν τους όρους του δανεισμού τους με την πώληση της ΔΕΠΑ ενώ εν συνεχεία θα πάρουν το δρόμο της αποκρατικοποίησης τους, η Motor oil έδειξε ότι μπορεί να αντέξει με κλειστές τις στρόφιγγες της ρευστότητας στην Ελλάδα και με τα χειρότερα περιθώρια διύλισης των τελευταίων πέντε ετών.

Από το λιανικό εμπόριο Jumbo, Πλαίσιο, FF Group, Σαράντης παίζουν χωρίς αντίπαλο. Μυτιληναίος και ΜΕΤΚΑ έχουν ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών χάρις τις συνεχείς αναδιαρθρώσεις κόστους και της εξωστρέφειας στις πωλήσεις τους. H ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα αυξήσει κατά 50% την εγκατεστημένη δυναμικότητα της σε 18 μήνες φθάνοντας τα 800MW αποτελώντας την μεγαλύτερη δύναμη στις ανανεώσιμες πηγές στην Ελλάδα.

H Autohellas και η Aegean Air φαίνονται ως οι πιο κοντινές περιπτώσεις για να παιχθεί το στοίχημα του εγχώριου τουρισμού. Αν η ΕΧΑΕ καταφέρει να περάσει το σκόπελο της φορολογίας της υπεραξίας χωρίς αναταράξεις μπορεί να ελπίζει σε καλύτερα νούμερα τα οποία από μήνα σε μήνα ανεβάζουν το καθαρό έσοδο της.
 

Στις άλλες εταιρίες τέλος αξιοσημείωτες είναι διαχρονικά οι επιδόσεις των Κρι- Κρι, Elton Χημικά, Κυριακίδης Μάρμαρα, Κανάκης, Iκτίνος, MLS, Ευρωπαική Πίστη, Eurobank Properties, Καρέλιας, Πλαστικά Κρήτης, Flexopack και ΟΛΠ. Αν η εμπορευσιμότητα των εταιριών αυτών βελτιωθεί τότε θα αρχίσουν να κεφαλαιοποιούν τα καλά μεγέθη και την επιτυχία των διοικήσεων τους.

Facebook Comments