Σταθεροποιητικά κινείται σήμερα το δολάριο, μετά τα πρόσφατα ισχυρά κέρδη του λόγω των αισιόδοξων στοιχείων για την κατανάλωση στις ΗΠΑ. Μικρή πτώση για το ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι η αγορά αυτές τις ημέρες των αργιών είναι υποτονική, με πολλούς επενδυτές να έχουν ήδη κλείσει τα βιβλία τους για το έτος, οι αναλυτές αναμένουν ότι οι προοπτικές για ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων από την Fed, θα στηρίξουν το δολάριο.

Αν και η Fed φαίνεται να νιώθει ότι η ανάκαμψη της απασχόλησης εξακολουθεί να είναι αδύναμη, η πρόσφατη ενίσχυση των οικονομικών στοιχείων είναι καθησυχαστική, όπως προσθέτουν.

Το δολάριο ενισχύεται 0,2% έναντι του γεν στο104,36 , κοντά στο υψηλό πέντε ετών και το 104.64 που άγγιξε την Παρασκευή.

Το ευρώ διαπραγματεύεται στο 1,3677 έναντι του δολαρίου με πτώση 0,13%, αλλά ελαφρώς υψηλότερα από το χαμηλό δύο εβδομάδων και το 1,3625 που βρέθηκε την Παρασκευή.

Έναντι του γεν, το ευρώ αγγίζει το 142.79, όχι μακριά από το πενταετές υψηλό του 142,90 που άγγιξε την περασμένη εβδομάδα.

Ο δείκτης δολαρίου ενισχύεται ελαφρά στο 80.530, κοντά στο υψηλό δύο εβδομάδων και το 80.827 που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα.

Μέχρι στιγμής, το συμπέρασμα φαίνεται να είναι ότι η Fed είναι πιθανό να συνεχίσει να μειώνει σταδιακά τις αγορές assets, και αυτό θα παρέχει βασική υποστήριξη για το δολάριο, όπως επισημαίνει η BNP Paribas.
 

Facebook Comments