Στη σύλληψη του προέδρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για εκβίαση και παθητική δωροδοκία προχώρησαν άνδρες του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο πρόεδρος του νοσοκομείου Χ. Τομπούλογλου φέρεται να απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ για να μην κηρύξει έκπτωτη διαφημιστική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει πρόγραμμα του «Αγλαΐα Κυριακού», μετά από διαγωνισμό. Μαζί του συνελήφθη και ένας 40χρονος, που κατηγορείται για συναυτουργία στην εκβίαση.

Προηγήθηκε καταγγελία επιχειρηματία, προέδρου διαφημιστικής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος του νοσοκομείου απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, για να μην κηρύξει έκπτωτη τη συγκεκριμένη εταιρεία από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και σε συνδυασμό με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, προέκυψε ότι πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις – επικοινωνίες μεταξύ των εμπλεκομένων την τελευταία εβδομάδα.

Στις προπαρασκευαστικές αυτές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση από την Αστυνομία, συμμετείχαν, τρίτο άτομο (ενδιάμεσος) που λειτουργούσε ως εκπρόσωπος του προέδρου της διαφημιστικής εταιρείας και ο πρόεδρος του νοσοκομείου, ενώ τελικά συμφωνήθηκε να καταβληθεί το χρηματικό πόσο των 25.000 ευρώ.

Όπως έκανε γνωστό η ΕΛ.ΑΣ., σήμερα Τρίτη το μεσημέρι, σε προκαθορισμένη συνάντηση στην Αθήνα, παραδόθηκε στον πρόεδρο του Νοσοκομείου, από το άτομο που λειτουργούσε ως ενδιάμεσος, το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ο πρόεδρος του νοσοκομείου παρέδωσε τα χρήματα στον 40χρονο ημεδαπό – συνεργό του και στη συνέχεια συνελήφθησαν και οι δυο.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και της παθητικής δωροδοκίας.

Αύριο Τετάρτη θα προσαχθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σε δήλωσή του με αφορμή τη σύλληψη, ο υπουργός Υγείας κάλεσε το Ίδρυμα «Αγλαΐα Κυριακού» να παύσει άμεσα τον πρόεδρο του νοσοκομείου, να ζητήσει την παραίτησή του από τη θέση του ισοβίου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και να προχωρήσει στην ταχεία αντικατάστασή του.

«Συγχαίρουμε την Ελληνική Αστυνομία για τη σημερινή, επ΄ αυτοφώρω σύλληψη του προέδρου του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, Χάρη Τομπούλογλου», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, διαβεβαιώνοντας ότι το υπουργείο Υγείας «πρωτοστατεί της προσπάθειας για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Λίγη ώρα μετά τη σύλληψη, η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τη διαγραφή του κ. Τομπούλογλου από τα μητρώα μελών του κόμματος «για αντιδεοντολογική συμπεριφορά».

«Αυτοί που διόρισαν τον Τομπούλογλου, αναξιοκρατικά και με κομματικά κριτήρια, Πρόεδρο σε ΔΣ μεγάλου Νοσοκομείου, θα αναλάβουν τις ευθύνες τους;» διερωτήθηκε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
 

Facebook Comments