Η αγορά μετά το χαμηλό των 1.112 μονάδων, έχει την «διάθεση», αλλά και την τάση, για κίνηση πιο ψηλά, προσεγγίζοντας πριν από λίγη ώρα τις 1.150 μονάδες.

Οι συναλλαγές είναι εντυπωσιακές, εξαιτίας των γυρισμάτων στα οποία προβαίνουν οι επενδυτές ενόψει κλεισίματος της χρονιάς, προκειμένου να γράψουν καλύτερες αποτιμήσεις στα χαρτοφυλάκιά τους ενόψει του 2014. Ο τζίρος ξεπερνάει τα 42 εκατ. ευρώ, με τον δείκτη των τραπεζών να ηγείται της ανόδου.

Κέρδη σχεδόν 3,5% για τις τράπεζες, έπειτα από καιρό, με την ΕΤΕ, ωστόσο, να μένει από δυνάμεις και να ενισχύεται κατά 1,5%, στα 3,99 ευρώ. Ακολούθως, ισχυρότερη είναι η αντίδραση στην Alpha και την Πειραιώς που ενισχύονται κοντά στο 5% και με τις προοπτικές τους να συνδέονται με τις εξελίξεις που αφορούν στο μέτωπο της Ελληνικής οικονομίας, αλλά και με τις κινήσεις στις οποίες θα προβούν για να βελτιώσουν την κεφαλαιακή τους διάρθρωση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διόρθωση στην αγορά ξεκίνησε από τα υψηλά έτους των 1.228 μονάδων με τη διάθρωση να φτάνει μέχρι τα επίπεδα των 1.090 μονάδων, με την τεχνική ανάλυση να βλέπει κίνηση του δείκτη χαμηλότερα.

Εντολές αγορών βγαίνουν στην MIG, που ενισχύεται πάνω από 7%, ΓΕΚ/Τέρνα 5,84%, Frigoglass 5,61%. Επίσης, πάνω από 4% ενισχύονται Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, Τιτάν, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, Σωληνουργεία και ΔΕΗ. Αναστολή διαπραγμάτευσης για την Κρι – Κρι μέχρις ότου ενημερώσει η εταιρεία το Χ.Α. και την Κεφαλαιαγορά για τις συνέπειες της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο γιαουρτιού. 

Facebook Comments