Το όνομα πολύ γνωστού επιχειρηματία εμπλέκει στην απολογία του ο Αντώνης Κάντας, πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, κατονομάζοντας τον, μαζί με αλλά 16 άτομα, ανάμεσα σε εκείνους που του είχαν δώσει μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο Αντώνης Κάντας αναφέρει ότι το Δεκεμβρίου του 2001 δέχθηκε στο γραφείο του δυο φορές το συγκεκριμένο επιχειρηματία. Κατά τη δεύτερη συνάντησή τους, ο επιχειρηματίας εξέφρασε την επιθυμία του να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη διαδικασία προμήθειας των αρμάτων μάχης LEOPARD 2. Την ίδια μέρα φεύγοντας απο το γραφείο του, τού άφησε μια τσάντα με 600 χιλιάδες ευρώ.

Συνολικά,  ο Κάντας παραδέχεται ότι έχει λάβει 8,7 εκατ. ευρώ μίζες για τα προγράμματα αυτά, με τις δικαστικές αρχές να έχουν εντοπίσει και δεσμεύσει συνολικά περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ.

Επόμενο βήμα για τις δικαστικές αρχές, η κλήση σε απολογία όλων των εμπλεκομένων, ως κατηγορούμενοι, ενώ η αρχή γίνεται στις 2 Ιανουαρίου με 83χρονο αντιπρόσωπο όπλων Πάνου Ευσταθίου, ο οποίος έχει επίσης κατονομαστεί από τον Κάντα ως ένα από τα κεντρικά πρόσωπα που

Ο πρώην αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών, ο οποίος απολογούνταν για τέσσερις συνεχόμενες μέρες στους ειδικούς ανακριτές διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Δικαιοσύνη, εκτός από χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ο κ. Κάντας πληρώθηκε και «χέρι με χέρι», χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί το ακριβές ποσό.

Εκτός από τα νέα πρόσωπα που κατονόμασε, ο Αντώνης Κάντας ενέπλεξε και πρόσωπα ήδη γνωστά στην ανάκριση, όπως πρώην υπουργός.

Αναλυτικά οι μίζες του Κάντα:

-Υποβρύχια
-Αντιαεροπορικά βλήματα STINGER
– Αντιαεροπορικό Σύστημα OSA AMK
– Πύραυλοι KORNET
– Aυτοκινούμενα Πυροβόλα WΕΙΜΑΝΝ
– Αερομεταφερόμενο σύστημα Επιτήρησης Ελέγχου
– Ραντάρ ERICSSON
– MIRAGE 2000-5
– Πύραυλοι ΕΧΟCET
– Άρματα LEOPARD

Facebook Comments