Δε χρειάζεται να είσαι φιλόζωος, δε χρειάζεται να διαθέτεις κάποια ευαισθησία, χρειάζεται απλώς κοινή λογική για να αντιληφθείς ότι η δολοφονία ενός όντος στο φυσικό του περιβάλλον δεν μπορεί να αποτελεί αναψυχή. Και είναι δολοφονία γιατί είναι φόνος που διαπράττεται με δόλο, κατόπιν σχεδίου. Ο κυνηγός είναι δολοφόνος από χόμπι.

Ο κυνηγός δεν κυνηγάει για να τραφεί, δε κυνηγάει για να καλύψει κάποια ανάγκη του, σκοτώνει για ευχαρίστηση. Είναι εξαιρετικά προβληματικό εν έτει 2017 να θεωρείται νόμιμο, ηθικό και λογικό ότι κάποιος διαθέτει οπλισμό για να εξολοθρεύει ζώα. Ή διαθέτει έμβια εργαλεία, τα γνωστά κυνηγόσκυλά, από τα πιο ταλαιπωρημένα σκυλιά μιας και η αντιμετώπιση της μεγάλης πλειοψηφίας των κυνηγών απέναντί τους είναι καθαρά χρησιμοθηρική.

Συχνά τα κυνηγόσκυλα πρωταγωνιστούν σε αποτρόπαιες κακοποιήσεις. Όταν το «εργαλείο» χαλάσει ή δεν τους κάνει γιατί είναι κροτοφοβικό, γιατί δεν τους φέρνει το θήραμα ατόφιο, γιατί γέρασε, γιατί αρρώστησε βρίσκεται στην καλύτερη περίπτωση εγκαταλελειμένο και στη χειρότερη νεκρό απο το ίδιο του το «αφεντικό». Καθημερινές περιπτώσεις με πεταμένα κυνηγόσκυλα στα βουνά, κρεμασμένα ή τουφεκισμένα. Τη ζωή τους την περνάνε δεμένα σε ένα (αυτοσχέδιο ή μη) σκυλόσπιτο, μεταφέρονται στο γνωστό κλουβί πίσω από το πορτμπαγκάζ, φέρνουν το θήραμα και πάλι από την αρχή. Αν «χαλάσουν» η τύχη τους είναι η προαναφερόμενη.

Οι κυνηγοί ισχυρίζονται ότι έχουν τη δική τους ηθική, την οποία ψάχνουμε να βρούμε κάθε φορά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κατά τα άλλα πολιτισμένος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς με τη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος όχι μόνο σκότωσε – κατ ομολογίαν του- το μοναδικό πτηνό που είχε παραμείνει από το συγκεκριμένο είδος στην περιοχή αλλά αυτή την θεάρεστη πράξη είπε να την φωτογραφίσει και να τη μοιραστεί δημόσια στο Facebook. Μετά μάλιστα μας έδειξε και το πουλάκι πως είναι ψητό πάνω στη σχάρα.

Επίσης, είναι τόσο φυσιολάτρης που επέλεξε να κυνηγήσει στην περιοχή του Γραμματικού που για μέρες καιγόταν. Δηλαδή, ό,τι δεν κατέκαψε η φωτιά πήγε ο κ. Μανάλης να το πυροβολήσει για να διασκεδάσει. Να σκοτώσει και να τρομοκρατήσει τα ήδη φοβισμένα και παρολίγον καμμένα εναπομείναντα ζώα. Τόση παιδεία, τόσος πολιτισμός, τόση φυσιολατρεία και πάνω από όλα είναι φυσιολογικό και νόμιμο. Σωστά; 

Facebook Comments