Η πολιτική αβεβαιότητα στην Ουάσιγκτον έχει εξελιχθεί σε έναν μεγαλύτερο κίνδυνο για τους επενδυτές των αμερικανικών μετοχών από ότι το νέο περιβάλλον των αυξανόμενων επιτοκίων ή των ενεργειών της Fed, σύμφωνα με τον επικεφαλής του κολοσσού των hedge funds.

Ο Ray Dalio, ιδρυτής του hedge fund Bridgewater, το μεγαλύτερο hedge fund παγκοσμίως με περιουσιακά στοιχεία περίπου 160 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οποίο διαχειρίζεται τα κεφάλαια περισσότερων από 300 συνταξιοδοτικών ταμείων, κρατικών επενδυτικών ταμείων και άλλων θεσμικών επενδυτών, δήλωσε ότι το πολιτικό κλίμα τον ώθησε να υιοθετήσει πλέον μία αμυντική στάση στις αμερικανικές μετοχές.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής ο οποίος έχει εκφράσει τις ανησυχίες του για τον Donald Trump τους τελευταίους μήνες κυρίως για την πολιτική του στο μεταναστευτικό και το εμπόριο, δήλωσε ότι κόβει την έκθεσή του στις ΗΠΑ του σε μια περίοδο αυξανόμενων πολιτικών και οικονομικών διαιρέσεων. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα είχε συστήσει τους επενδυτές και στους πελάτες του να αυξήσουν την έκθεσή του στον χρυσό για να προστατευτούν από τον πολικό και οικονομικό κίνδυνο.

Ελευθερία Κούρταλη

 

Facebook Comments