Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ τραπεζών και τραπεζικών υπαλλήλων με αποτέλεσμα οι τράπεζες να αντιμετωπίζουν σήμερα το ενδεχόμενο αύξησης μισθών, σε μια περίοδο που κατηγορούνται για αδυναμία στη μείωση του κόστους χρήματος.

Για πρώτη φορά στα χρονικά ο σύνδεσμος τραπεζών (ΚΕΣΤ) παρέπεμψε εργατική διαφορά του με την ΕΤΥΚ στη μεσολαβητική υπηρεσία του υπουργείου εργασίας, ζητώντας παρέμβαση για άρση του αδιεξόδου.

Σύμφωνα με το Μιχάλη Αντωνίου, διευθυντή εργασιακών σχέσεων της ομοσπονδίας εργοδοτών και βιομηχάνων (ΟΕΒ), το αδιέξοδο προέκυψε μετά από πέντε επίσημες απευθείας συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Το χάσμα διατηρήθηκε και στην τελευταία συνάντηση στις 15 Δεκεμβρίου με τις τράπεζες να προειδοποιούν με κήρυξη αδιεξόδου και παραπομπή εργατικής διαφοράς στη μεσολαβητική υπηρεσία του υπουργείου εργασίας.

Η συλλογική σύμβαση τραπεζών με τη συντεχνία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι η εργατική πλευρά εμμένει στις αρχικές της θέσεις για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης μέχρι το 65ο έτος και την καταβολή ποσού ίσου με το 4% του μισθολογίου σε ταμείο αλληλεγγύης για ανέργους υπαλλήλους, από το σύνολο του 14% που καταθέτουν οι τράπεζες στο ταμείο προνοίας του προσωπικού.

Η εργοδοτική πλευρά θεωρεί ως κόκκινη γραμμή την αποδοχή του αιτήματος της ΕΤΥΚ για καταβολή 4% σε ανεργιακό ταμείο των εργαζομένων. Ο σύνδεσμος τραπεζών επικαλείται το γεγονός ότι τέτοια πρακτική δεν έχει προηγούμενο στον τραπεζικό τομέα, καθώς το ανεργιακό επίδομα καταβάλλεται από το ΤΚΑ.

Επίσης η εργοδοτική πλευρά απορρίπτει και το αίτημα της ΕΤΥΚ για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης, με τη συντεχνία να επικαλείται σχετική συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε τον περασμένο Ιούλιο με το μεταβατικό ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου. Ο ΚΕΣΤ, παραπέμπει στις πρόνοιες του μνημονίου σύμφωνα με τις οποίες η επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στον τραπεζικό τομέα μπορεί να γίνει μετά το 2016.

Αντίθετα οι τράπεζες καλούν τη συντεχνία να αποδεχθεί και να υιοθετήσει και για τις άλλες τράπεζες το ποσοστό των κλιμακωτών μειώσεων των μισθών που είχαν συμφωνηθεί το περασμένο καλοκαίρι για τους υπαλλήλους της Τράπεζας Κύπρου οι οποίες κατά μέσον όρο ανέρχονται γύρω στο 15%.

Ο διευθυντής εργασιακών σχέσεων της ΟΕΒ, επισημαίνει ακόμη ότι μεταξύ των αιτημάτων των τραπεζών που δεν τυγχάνει της θετικής προσέγγισης της ΕΤΥΚ είναι και η αναθεώρηση του ωραρίου για πιο παραγωγική και αποδοτική λειτουργικότητα των τραπεζών καθώς και την υιοθέτηση του θεσμού της μερικής απασχόλησης.

Με τη λήξη της συλλογικής σύμβασης στις 31 Δεκεμβρίου αίρεται και η παγοποίηση παροχής ΑΤΑ όπως επίσης και των προσαυξήσεων στις μισθολογικές κλίμακες. Οι εργοδότες ανησυχούν ότι τα θέματα αυτά που αυξάνουν κάθετα το εργατικό κόστος των τραπεζών, θα επανέλθουν και θα καταστήσουν τις μεσολαβητικές διαπραγματεύσεις πιο δύσκολες.

Εκπρόσωπος της ΕΤΥΚ δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλιο.

Η ΕΤΥΚ υποστηρίζει μειώσεις μισθών τις οποίες πρότεινε πριν πέντε μήνες.

Κατηγορεί τις τράπεζες ότι απέρριψαν την πρόταση της για μειώσεις μισθών και ότι καταβάλλουν ψηλότερους μισθούς λόγω της διαφωνίας τους με την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης.

Τον τελευταίο χρόνο ο αριθμός των τραπεζικών υπαλλήλων έχει μειωθεί κατά 23%.

Το μεγάλο ποσοστό έφυγε μέσω των σχεδίων εθελούσιας αφυπηρέτησης, που εφάρμοσαν σχεδόν όλες οι τράπεζες.

Στην Τρ. Κύπρου εφαρμόστηκε μείωση μισθών ύψους περίπου 10%.
 

Facebook Comments