Την άρνησή του να προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ο Μίκης Θεοδωράκης απαντώντας με «σκληρή γλώσσα» στη σχετική πρόταση που είχε καταθέσει δημόσια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Θεοδωράκης δίνοντας τέλος στις φήμες ότι θα μπορούσε να διαδεχτεί τον Κάρολο Παπούλια στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του 2015, χαρακτήρισε τον εαυτό του ως έναν από αυτούς που «συνεχίζουν να σκέφτονται και να μάχονται αντιμνημονιακά και αντισυστημικά».

Διερωτάται στην ανακοίνωσή του πώς είναι δυνατόν να τον εμπλέκουν στα παιχνίδια τους «οι παντός είδους εκπρόσωποι του προσωπικού της υποτέλειας», αναφερόμενος με αυτόν τον σκληρό χαρακτηρισμό στην κυβέρνηση, και μάλιστα ως παράγοντα λύσης στο πρόβλημά τους, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο Μ. Θεοδωράκης υπενθύμισε ότι προσφάτως υποστήριξε την άποψη ότι η μόνη λύση είναι η κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και σημείωσε ότι μπροστά σ αυτόν τον στόχο, θεωρεί ότι «τα πολιτικά παιχνίδια που απασχολούν το υπάρχον πολιτικό δυναμικό είναι ένα τμήμα της βαθιάς κρίσης ενός πολιτικού χώρου ο οποίος εγκατέλειψε προ πολλού τον ελληνικό λαό τυφλωμένος από πολιτικές φιλοδοξίες».

Καταλήγοντας ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε την κατηγορηματική του άρνηση στην πρόταση να διαδεχτεί τον Κάρολο Παπούλια στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και υπογράμμισε ότι η θέση του απέναντι στο πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι «η κάθετη αντίθεση και η ανθρώπινη θλίψη».

Facebook Comments