Η Deutsche Bank έχει έλθει σε συμφωνία με τους μετόχους στις ΗΠΑ που κατηγορούν την γερμανική τράπεζα για κακό χειρισμό των αμερικανικών τίτλων real estate πριν από την κρίση του 2008, και που οδήγησε στην μεγάλη πτώση της τιμής της μετοχής της, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt στην ιστοσελίδα της.

Οι δικηγόροι της τράπεζας μεταβίβασαν τη συμφωνία σε δικαστήριο του Μανχάταν την Πέμπτη, αναφέρει η Handelsblatt, προσθέτοντας ότι δεν είναι γνωστές οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας. Η τράπεζα και οι νομικοί της αρνήθηκαν να σχολιάσουν στην Handelsblatt και εκπρόσωπος της Deutsche Bank δεν ήθελε να κάνει καμία δήλωσε νωρίς το πρωί σήμερα στο πρακτορείο Dow Jones Newswires.

Οι μέτοχοι, στους οποίους περιλαμβάνονται ένα συνταξιοδοτικό fund και δύο επενδυτικά, κατηγόρησε την Deutsche Bank ότι πούλησε επισφαλή αμερικανικά δάνεια real estate ως τίτλους, κάτι που οδήγησε την αξία των μετόχων σε ζημιές, επισημαίνει το δημοσίευμα. Οι μέτοχοι τόνισαν επίσης ότι η τράπεζα μεγιστοποίησε τα κέρδη της που αποκόμισε με ρίσκο τους επενδυτές, και δεν προσέφερε επαρκείς πληροφορίες για τους κινδύνους που αφορούν τα προϊόντα real-estate, αναφέρει η εφημερίδα.

Μετά από την κατάρρευση της αμερικανικής αγοράς κατοικίας, οι επενδυτές επωμίστηκαν τις συνέπειες, μεταξύ των οποίων και την πτώση της μετοχής κατά 87% στο διάστημα μεταξύ Μαΐου 2007 και Ιανουαρίου 2009.

Η Deutsche Bank προσφάτως διευθέτησε άλλη μία νομική υπόθεση με τίτλους real estate, ανακοινώνοντας πριν από τα Χριστούγεννα ότι θα πληρώσει 1,93 δισ. δολάρια για τη διευθέτηση μιας δίκης με την αμερικανική Federal Housing Finance Agency σχετικά με ενυπόθηκους τίτλους που πούλησε η τράπεζα στις Fannie Mae και Freddie Mac.

Facebook Comments