Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με άνοδο στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά και την θετική διάθεση που κυριαρχεί σήμερα στην Wall Street, αλλά και λόγω των ισχυρών κερδών του κλάδου του λιανικού εμπορίου.

Ο FTSEurofirst 300 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,49%, ο FTSE 100  του Λονδίνου ενισχύθηκε 0,19%, ο DAX  σημείωσε άνοδο 0,37%, ο CAC 40  έκλεισε με κέρδη 0,48%, ο IBEX 35 κατέγραψε άνοδο 0,39% και ο FTSE MIB έκλεισε στο +0,97%.

Η επενδυτική εμπιστοσύνη ενισχύθηκε σήμερα μετά και το θετικό άνοιγμα των αμερικανικών δεικτών, καθώς οι επενδυτές περιμένουν να ακούσουν τον πρόεδρο της Federal Reserve, Μπεν Μπερνάνκι, αργότερα μέσα στην ημέρα,  για ενδείξεις  γύρω από την κατάσταση της  οικονομίας.

Η προσοχή στρέφεται και στις ομιλίες άλλων αξιωματούχων της Fed, και συγκεκριμένα των Πλόσερ, Λάκερ, Στέιν, Ντάντλει και Ρόζενγκρεν, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν κάποιο σήμα σχετικά με την πορεία του ρυθμού αγοράς ομολόγων της ομοσπονδιακής τράπεζας στο υπόλοιπο του έτους.

Οι μετοχές του κλαδου του λιανικού εμπορίου, κατέγραψαν σημαντική άνοδο σήμερα βοηθώνας έτσι τις ευρωπαϊκές αγορές να αντιστρέψουν την πτωτική τάση που είχαν χθες.

Η μετοχή της Next σημείωσε ράλι της τάξης του 10,03% μετά την ανακοίνωση ότι κατά την περίοδο των εορτών οι πωλήσεις της σημείωσαν εντυπωσιακή άνοδο.

Οι μετοχές της Marks & Spencer ενισχύθηκαν 3,88% και η AB Foods ενισχύθηκε 1,32%.

Η μετοχή της Telecom Italia έκλεισε 6,92% υψηλότερα μετά από το δημοσίευμα ότι η ισπανική Telefonica βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση της βραζιλιάνικης θυγατρικής της ιταλικής εταιρείας, την TIM Brasil.

Οι μετοχές της Remy Cointreau υποχώρησαν 2,55%, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου, ύστερα από μόλις τρεις μήνες εργασίας.

Facebook Comments