Το ζήτημα που ανέκυψε με την άρνηση της Ελληνικής κυβέρνησης να παραστεί στο συνέδριο για τα θύματα του κουμμουνισμού στην Εσθονία καθώς και η καταγγελία ότι ο Σταλινισμός δεν έκανε εγκλήματα δεν είναι ένα απλό ζήτημα τουναντίον είναι ένα ζήτημα με πολλές πλευρές.

Η πρώτη του πλευρά είναι αυτή που βλέπουμε να εκτυλίσσεται στο εσωτερικό της χώρας με την αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα –αποδεδειγμένα- εγκλήματα του κομουνισμού στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο. Αυτή η συζήτηση όσο δελεαστική, γοητευτική και συναισθηματικά φορτισμένη και αν είναι, είναι το καλύτερο προπαγανδιστικό όπλο που διαθέτει η κυβέρνηση αυτή την στιγμή. Γιατί αυτό; Απλούστατα όσο συζητάμε για την ιστορία τόσο δεν βλέπουμε τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Όσο συζητάμε για τον Βελουχιώτη, τον Στάλιν, τον Ζαχαριάδη και τον Μάρκο τόσο δεν βλέπουμε την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (1.400 μόνον στις 21/8/17), αγνοούμε την νέα αξιολόγηση που είναι μπροστά μας, ξεχνάμε το σκάνδαλο μεγατόνων με το οποίο βαρύνεται ο κ. Καμμένος και η κυβέρνηση συνολικά.

Η δεύτερη πλευρά είναι πιο αθέατη και μπορούμε να την καταλάβουμε μέσω της προβολής που έχει το θέμα από ΜΜΕ του εξωτερικού. Το συνέδριο της Εσθονίας για τα εγκλήματα του κουμμουνισμού είναι μια επικοινωνιακή κίνηση που στρέφεται πρωτίστως κατά της Ρωσίας . Με την άρνηση της και την καταγγελία στην οποία έχει προβεί η Ελληνική κυβέρνηση κάνει ένα μεγάλο επικοινωνιακό δώρο στην Ρωσική διπλωματία. Δεν γνωρίζουμε αν οι κινήσεις του κ. Κοντονή υπαγορευτήκαν από προσωπικές απόψεις ή από ξένα κέντρα, κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον να διαρρεύσει. Γνωρίζουμε όμως την προβολή που έτυχε από μεγάλα Ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία η στάση της Ελληνικής κυβέρνησης. Μέχρι και η Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα μέσω της σελίδας της στο facebook δημοσίευσε την ανακοίνωση του κ. Κοντονή προβάλλοντας την με μία κολακευτική φωτογραφία.

Αν ισχύουν τα παραπάνω τότε δεν θα είναι η πρώτη φόρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπλένει εντός της ΕΕ χώρες που κυβερνούνται απολυταρχικά και γίνεται απολογητής των αδικημάτων τους.  Στις 3/8/2017 οι Financial Times  δημοσίευσαν άρθρο σχετικά με τις κυρώσεις που σχεδίαζε να επιβάλει η ΕΕ στο καθεστώς Μαδούρο. Έγραφε τότε η έγκυρη εφημερίδα: «Η Ελλάδα όμως αντιστάθηκε σθεναρά στις ισπανικές απαιτήσεις, κατορθώνοντας να αποκλείσει την άμεση πιθανότητα ευρωπαϊκών κυρώσεων, οι οποίες δεν μπορούν να επιβληθούν αν δεν υπάρχει ομόφωνη στήριξη από τα κράτη μέλη». Φυσικά πρέπει να πούμε ότι μετά την κατακραυγή που ακλούθησε την δημοσίευση το ΥΠΕΞ με ανακοίνωση του διέψευσε το άρθρο. Όπως και να έχει το πράγμα κανείς δεν δύναται να αμφισβητήσει τις στενές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον τύραννο  Μαδούρο. Τέλος δεν πρέπει να λησμονούμε και την προσπάθεια της Ελληνικής κυβέρνησης να μπλοκάρει καταδικαστική απόφαση της ΕΕ για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

«Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιός είσαι» λέει ο λαός και άμα κρίνουμε από τους φίλους της Ελληνικής κυβέρνησης τότε έχουμε να κάνουμε με βαποράκια καθεστώτων εντός της ΕΕ. Ο Ελληνικός λαός ποτέ στην ιστορία του δεν έκανε επιλογή τυράννων, πάντα αρνιόταν την τυραννία και για αυτό δεν του αξίζει να τον κυβερνούν οι σύμμαχοι των τυράννων. 

Facebook Comments