Οι αναλυτές της Deutsche Bank υποτίμησαν τις προβλέψεις τους για το 2014, με τις νέες εκτιμήσεις να βρίσκονται $10 κάτω από την τιμή κλεισίματος του WTI στο τέλος του 2013 ($98,61).

Η γερμανική τράπεζα σε δελτίο της προς τους επενδυτές εκτιμά ότι το πετρέλαιο Αμερικής (West Texas Intermediate- WTI) θα φτάσει τα $88,75/βαρέλι. Η πτώση αυτή στις τιμές του αργού θα είναι συνέπεια της μεγάλης προσφοράς πετρελαίου το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές της Deutsche, το 2014 περιμένουμε μεγάλη αύξηση της προσφοράς πετρελαίου τόσο από την αυξημένη παραγωγή στις Η.Π.Α ,που βρίσκεται στα υψηλά 25 ετών, όσο και την αύξηση της παραγωγής από χώρες της Βόρειας Αφρικής (Λιβύη) και της Μέσης Ανατολής (Ιράκ-Ιράν).

“Για να συγκρατηθούν οι τιμές και να αποφύγουμε φαινόμενα υπερπροσφοράς πετρελαίου θα πρέπει ο OPEC να επέμβει στην αγορά” υπογραμμίζει στην έκθεσή της η Deutsche. Οι αναλυτές της τράπεζας φαίνεται να συμφωνούν με τους συναδέλφους τους στις BNP Paribas και Citigroup, οι οποίοι προτείνουν τη μείωση της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία προκειμένου να μην υποχωρήσει σημαντικά η τιμή του αργού.

Για το Brent γερμανική τράπεζα προβλέπει ότι θα φτάσει τα $97,50/βαρέλι.

Facebook Comments