Η Morgan Stanley συστήνει overweight θέσεις στην γερμανική και την ισπανική αγορά το 2014, ενώ “γυρίζει” σε underweight την στάση της για τις αγορές της Γαλλίας και της Ιταλίας, σημειώνοντας πως αναμένει άνοδο 10% στον πανευρωπαϊκό δείκτη MSCI.

Όπως επισημαίνει, τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες έδειξαν νέα σημάδια αποκλίσεων εντός της Ευρωζώνης, σε ότι αφορά την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής.

Ο ιδιωτικός τομέας της Γερμανίας επεκτάθηκε για όγδοο συνεχή μήνα το Δεκέμβριο, σύμφωνα με την Markit, ενώ ο κλάδος των υπηρεσιών στην Ισπανία σημείωσε τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξής των τελευταίων εξήμισι ετών, τον Δεκέμβριο

Ωστόσο, οι εταιρείες του κλάδου των υπηρεσιών στη Γαλλία είδαν μείωση της δραστηριότητας το Δεκέμβριο και μάλιστα με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάστημα έξι μηνών, ενώ ο κλάδος των υπηρεσιών της Ιταλίας συρρικνώθηκε, επίσης, για δεύτερο συνεχή μήνα το Δεκέμβριο.

Η Morgan Stanley θέτει στόχο για το τέλος του έτους στον δείκτη MSCI Europe, τις 1.480 μονάδες ( άνοδο 10%), και τις 7.220 μονάδες για τον βρετανικό FTSE 100, ^FTSE+0,35% επίπεδο- ρεκόρ για τον δείκτη.

Με τις αποτιμήσεις και την επενδυτική διάθεση να έχουν αυξηθεί σημαντικά, οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλότερες το τελευταίο διάστημα, όπως σημειώνει ο οίκος.

Το 2014 θα είναι το έτος που θα μάθουμε αν θα έχουμε εκπλήρωση των επιθυμιών για βελτίωση της οικονομίας της Ευρωζώνης ή όχι, όπως επισημαίνεται. “Είμαστε αισιόδοξοι για τις ευρωπαϊκές μετοχές για το τρέχον έτος, αν και η αβεβαιότητα γύρω από την παγκόσμια νομισματική πολιτική αναμένεται να ενισχύσει την μεταβλητότητα στην αγορά.

Οι στρατηγικοί αναλυτές της Morgan Stanley συστήνουν overweight θέσεις στις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές, ενώ προτιμούν τις μετοχές των ευρωπαϊκών εταιρειών που έχουν μεγαλύτερη έκθεση στην οικονομία των ΗΠΑ.

Οι λόγοι της αισιοδοξίας της MS περιλαμβάνουν την προοπτική της σημαντικής ανάκαμψης στα κέρδη ανά μετοχή, τις ελκυστικές αποτιμήσεις και τη συνεχιζόμενη υποχώρηση του κόστους χρηματοδότησης των τραπεζών και των spreads των ομολόγων της περιφέρειας.

Η Morgan Stanley αναμένει επίσης ανάκαμψη στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων το 2014, κάτι που θα βοηθήσει επίσης τις ευρωπαϊκές μετοχικές αγορές.
 

Facebook Comments