Η Ελλάδα με τεράστιες θυσίες αφήνει πίσω της την κρίση, τόνισε ο Πρωθυπουργός, στις κοινές του δηλώσεις με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας.

Όπως είπε ο κ. Αντώνης Σαμαράς, η ελληνική Προεδρία θα επιδιώξει την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, την εμβάθυνση της Ευρωζώνης, τη διαχείριση της μετανάστευσης, τη θωρακιση της εσωτερικής και της εξωτερικής ασφάλειας.
 

 Αυτή η χρονιά θα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες με οικονομικούς όρους, δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στις κοινές δηλώσεις τους προς τον Τύπο, με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά από το Ζάππειο.

Ο κ. Μπαρόζο χαρακτήρισε την Ελλάδα έμπειρο πιλότο, καθώς αναλαμβάνει την πέμπτη προεδρία.

Η Ελλάδα είναι πολύ καλά προετοιμασμένη και αποφασισμένη να επιτύχει, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι θα έχει την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εφέτος βγαίνουμε από την ύφεση και πιστεύω ότι, και η Ελλάδα, θα βγει εφέτος από την ύφεση προέβλεψε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη είπε ότι το 2013 είχα πει ότι θα είναι το έτος που η ευρωπαϊκή οικονομία θα έκανε μία στροφή και όντως ήταν μία χρονιά αλλαγής αντιλήψεων για την ευρωπαϊκή οικονομία. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που διάφοροι έκαναν προβλέψεις ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ και η Ευρώπη θα καταρρεύσει. Το γεγονός ότι είμαστε εδώ δείχνει ότι αυτές οι προβλέψεις ήταν λάθος.

Η υπαρξιακή κρίση του ευρώ όπως είχα πει είναι πίσω μας. Βγαίνουμε από την ύφεση, πιστεύω ότι η Ελλάδα εφέτος θα βγει από την κρίση. Η Ιρλανδία ήταν η πρώτη χώρα που βγήκε από την κρίση. Τα προγράμματα αποδίδουν. Στόχος τους ήταν να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία και οι χώρες να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να μην βασίζονται στην αλληλεγγύη των άλλων χωρών.

Facebook Comments