“Στροφή” στην Ευρώπη κάνουν οι εκατομμυριούχοι που, καθώς φαίνεται, δίδουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ευρωπαϊκή οικονομία. Συνετό ή όχι, οι εύποροι έχουν αποφασίσει να εμπιστευτούν τις προοπτικές βελτίωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας και να δώσουν μία ευκαιρία στην Ευρώπη, την οποία και θα προτιμήσουν για τις επενδύσεις τους, το 2014.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του Spectrem Group και όπως μεταδίδει το CNBC, αν και ένα 58% των εκατομμυριούχων διστάζουν να επενδύσουν εκτός των ΗΠΑ, παρατηρείται και ένα σημαντικό ποσοστό πλουσίων που θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους και στα ευρωπαϊκά εδάφη.

Από εκείνους, λοιπόν, που κοιτάζουν προς την Ευρώπη, «ποντάρουν» σε μία ανάκαμψη στην ήπειρο, ενώ αποφεύγουν τις αναδυόμενες αγορές. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνα, ένα 20% σχεδιάζει να επενδύσει στην Ευρώπη το 2014.

Επόμενη είναι η Κίνα, με το 16% και ακολουθεί η Βραζιλία με 12%. Σειρά παίρνουν ο Καναδάς, με 11%, η Ιαπωνία και η Αυστραλία με 8%, η Ινδία και το Ηνωμένο Βασίλειο με 7% και τελευταία η Ρωσία με ένα 3%.

Facebook Comments