Την υποψηφιότητά του για την διεκδίκηση της ηγεσίας της Κεντροαριστεράς ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων θα έχει το μεσημέρι συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά. Το τετ α τετ Γεννηματά-Καμίνη θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, στη Χαριλάου Τρικούπη, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και το δήμαρχο Αθηναίων να θέτουν επί τάπητος το σύνολο της ατζέντας για την επόμενη ημέρα της Κεντροαριστεράς.

Η δήλωσή του:

“Η Ελλάδα εδώ και οκτώ χρόνια είναι βυθισμένη σε μία μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση. Μια κρίση που όχι μόνον βρήκε τη χώρα εντελώς απροετοίμαστη, αλλά αντιμετωπίζεται ακόμη και σήμερα χωρίς οργανωμένο σχέδιο, χωρίς εθνική στρατηγική. Η κοινωνία μας συνεχίζει να είναι όμηρος κλειστών πολιτικών και οικονομικών κυκλωμάτων που την καθηλώνουν στο χθες. Η χώρα έχει ανάγκη από μια ριζική αλλαγή πολιτικού προσανατολισμού, που μόνον μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη μπορεί να εγγυηθεί. Γιατί αυτή η παράταξη υπήρξε πάντοτε η πιο γόνιμη μήτρα των μεγάλων αλλαγών στη χώρα μας, με γνώμονα την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών. Μόνο μια τέτοια παράταξη μπορεί σήμερα να είναι αυθεντικά λαϊκή, χωρίς τον λαϊκισμό που χαρακτηρίζει την κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά και γνήσια πατριωτική, χωρίς να αποπνέει τον συντηρητισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μάταια η ίδια προσπαθεί να συγκαλύψει”, τόνισε, στη δήλωσή του, ο κ. Καμίνης.

“Αποφάσισα να διεκδικήσω την ηγεσία της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης με πρωταρχικό σκοπό να ενώσω. Έχω ήδη εκπροσωπήσει νικηφόρα την παράταξή μας, σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις στο παρελθόν και με διαφορετικό κάθε φορά αντίπαλο. Επικρατήσαμε, γιατί ήμασταν ενωμένοι. Ενωμένη συνεπώς, η παράταξή μας θα γίνει και πάλι μεγάλη, για να διεκδικήσει με αξιώσεις τη διακυβέρνηση της χώρας, και όχι να αποτελέσει ένα δευτερεύον συμπλήρωμα στα σχέδια των άλλων. Απευθύνω πρόσκληση σε κάθε πολίτη να συμμετάσχει ενεργά στη δημιουργία του νέου φορέα στον δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο. Καλώ ιδίως τους νέους, τόσο αυτούς που βρίσκονται στην Ελλάδα όσο και εκείνους που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν, να αγκαλιάσουν αυτήν την προσπάθεια και να βάλουν από σήμερα τη σφραγίδα τους, στην αυριανή Ελλάδα, την Ελλάδα της δημιουργίας, της περηφάνιας και των ανοιχτών οριζόντων”, ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων. 

 

Facebook Comments