Μετά το μικτό κλίμα που δημιούργησαν οι οικονομικές ανακοινώσεις και οι συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών Ευρωζώνης και Αγγλίας, οι επενδυτές δεν έδειξαν διατεθειμένοι να αναλάβουν ξεκάθαρη στάση. Τουλάχιστον όχι πριν τα αυριανά Non Farm Payrolls.

Στην αγορά συναλλάγματος το EUR/USD εμφανίζεται ενισχυμένο κατά 0,10% στο 1.3590 παρά τις πιέσεις που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Μάριο Ντράγκι. Η ισοτιμία του GBP/USD δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το 1.6500 για την ώρα αλλά παραμένει σε θετικό έδαφος για σήμερα (0.12%).

Το USD/JPY δεν έχει ουσιαστικά καμία αλλαγή και θα πρέπει να περιμένουμε τα αυριανά NFPs για να υπάρξει ξεκάθαρη τάση. Το ίδιο ισχύει για το σύνολο της αγοράς, αλλά πολύ περισσότερο για το USD και το χρυσό.
Το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται 0.12% χωρίς σημαντική διάθεση στα $1.227/ουγγιά. Στα $92.30 το πετρέλαιο που προσπαθεί να παραμείνει σε θετικό έδαφος.

Μικτό κλίμα για τα χρηματιστήρια με τον Dow Jones να υποχωρεί 0.09% και τον DAX να παραμένει στο 0.03%. Κέρδη 0.56% και 0.85% διατηρούν ο ισπανικός και ο ιταλικός δείκτης.

Facebook Comments