Ακάθεκτη η χρηματιστηριακή αγορά που πλέον κινείται στις 1.300 μονάδες, δηλαδή στα ψηλά 31 μηνών και με τους ξένους να έχουν το μεγαλύτερο κομμάτι στην πίτα του τζίρου και στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Το κλίμα είναι ιδανικό για την περεταίρω βελτίωση των αποτιμήσεων, το κλείσιμο συμφωνιών και την αναδιάρθρωση των δανείων, ακόμα και για την εξασφάλιση ρευστότητας, μέσω συμφωνιών με τράπεζες και funds», υποστηρίζουν τραπεζικά στελέχη.

Αυτά, σε συνδυασμό με την μείωση των spreads των ελληνικών ομολόγων, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα ελπιδοφόρο κλίμα στην αγορά. Τα ξένα funds τοποθετούνται στην Ελλάδα, παίζοντας το στοίχημα της ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας και βλέποντας μπροστά, θεωρούν ότι για το τρέχον εξάμηνο που η Ελλάδα θα έχει την Προεδρία της Ε.Ε., το πλαίσιο δραστηριοποίησής τους είναι ασφαλές. Οι όποιοι τριγμοί προκληθούν στην αγορά θα συνδεθούν με δύο παράγοντες: α) το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, που αν έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση ενδεχομένως να βρεθεί αντιμέτωπη με κύμα αντιδράσεων, και β) με το να στραβώσει κάτι στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα ως προς τη βιωσιμότητα του χρέους.

Είναι σημαντικό ότι και η σημερινή αντίδραση στηρίζεται στις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης με απαραίτητες ανάσες όμως, από τις τράπεζες. Κέρδη 2,54% για την Alpha, 1,8% για την Πειραιώς και μία ποσοστιαία μονάδα για την Εθνική. Νέα υψηλά, στα 26,44 για την Folli Follie, στα 12,80 η ΜΕΤΚΑ στα 2,16 η Ιντραλότ, στα 3,75 ευρώ η ΓΚΕ/Τέρνα. Αντιμέτωπος με τα υψηλά 5ετίας ο Μυτιληναίος.

Facebook Comments