Η αίσθηση που υπάρχει στην αγορά είναι ότι η τάση είναι ανοδική και θα συνεχιστεί, όσο οι ξένοι τοποθετούνται στο όνομα της ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας, εκμεταλλευόμενοι τα κέρδη  που μπορεί να δώσει μία αναδυόμενη αγορά, όπως η Ελληνική.

Δύο μόνο συνεδριάσεις κράτησε η διόρθωση και η αγορά δείχνει και πάλι διαθέσεις για κίνηση ψηλότερα, με τον γενικό δείκτη να ανακάμπτει σχεδόν κατά 1,90%, στις 1.284 μονάδες και με τις συναλλαγές πάνω από τα 41 εκατ. ευρώ. 

Πλην όμως, μειώσεις θέσεων και μάλιστα τόσο…  ηχηρά όπως του fund Silchester από τον ΟΠΑΠ, δίνει την αίσθηση ότι οι ξένοι κοιτάζουν να βγουν με κέρδη από την αγορά, δεδομένου ότι η αύξηση της θέσης του εν λόγω fund σημειώθηκε το 2012, αν και είχε αρχίσει να χτίζει θέση από το 2003. 

Ωστόσο, οι εντολές πώλησης ανακόπηκαν και η μετοχή του Οργανισμού ανακάμπτει την Τετάρτη στα 10,60 ευρώ. Από εκεί και πέρα, μετά τη διόρθωση, την ανηφόρα παίρνει και πάλι η Ελλάκτωρ, στα 3,59 ευρώ, με σημαντικό όπλο την αναδιάρθρωση του δανεισμού, αντίδραση για την MIG με κέρδη 4,64%, επιστροφή στη θετική τροχιά για την ΓΕΚ/Τέρνα, στα 3,56 ευρώ. Κέρδη πάνω από 3% για την Alpha και πάνω από 2% για την Πειραιώς και την Εθνική, μετά την αύξηση της τιμής στόχου για τις τράπεζες από την JP Morgan.

Από εκεί και πέρα οι τεχνικές στηρίξεις στη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ λειτούργησαν με τις δύο μετοχές να ενισχύονται την Τετάρτη στα 11,30 και  και 11,64 ευρώ, ενώ ανοδική κίνηση βγαίνει στον Μυτιληναίο στα 6,29 ευρώ.

Facebook Comments