Η ρωσική Κυβέρνηση δεν προτίθεται να συνδράμει τις επιχειρήσεις που έχασαν χρήματα στην Κύπρο, μετά τη σχετική απόφαση του Eurogroup, ανέφερε ο πρώτος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της χώρας Igor Shuvalov, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η ρωσική Κυβέρνηση δείχνει με τον τρόπο αυτό την αποφασιστικότητά της να πατάξει τη φυγή κεφαλαίου από τη Ρωσία σε παράκτια χρηματοοικονομικά κέντρα.

Το ρωσικό πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι ο κ. Shuvalov είπε στο πλαίσιο τηλεοπτικής του συνέντευξης, την Κυριακή, ότι είναι πολύ κρίμα να χάσουν Ρώσοι τα χρήματά τους, «αλλά η ρωσική Κυβέρνηση δεν θα λάβει κανένα μέτρο στην περίπτωση αυτή».

Συμπλήρωσε ότι θα μπορούσε να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο για μεμονωμένες περιπτώσεις, εφόσον το θέμα αφορά μεγάλες εταιρείες στις οποίες το ρωσικό κράτος είναι μέτοχος.

Είπε ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Μόσχα θα ήταν διατεθειμένη να εξετάσει το θέμα, δημοσίως και με πλήρη διαφάνεια, συμπλήρωσε όμως ότι «δεν θα ήταν αναγκαίο να στηριχτεί η Κύπρος για αυτό».

Facebook Comments