Στις πρόσφατες δοκιμές αξιολόγησης του νέου Arteon από τον έγκριτο οργανισμό EuroNCAP η Volkswagen πέτυχε για μία ακόμη φορά άριστα αποτελέσματα, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός απέδωσε στο Arteon την υψηλότερη βαθμολογία του των 5 αστεριών.

Η διάκριση επισφραγίζει την υψηλή προστασία για τους ενήλικες και τα παιδιά που επιβαίνουν σε ένα Arteon, αλλά και την αποτελεσματικότητα των συστημάτων υποβοήθησης και τις επιδόσεις του στον τομέα της «προστασίας πεζών». Σύμφωνα με τον Euro NCAP, το Arteon αναδείχθηκε ως το πολυτελές μοντέλο με την υψηλότερη επίδοση στην προστασία των πεζών, με την επιτυχία αυτή να οφείλεται σε ένα μεγάλο μέρος στο εξελιγμένο σύστημα αυτόνομης πέδησης (emergency braking) που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό του.

Στην προστασία ενηλίκων το νέο gran turismo της Volkswagen πέτυχε μία επίδοση στο 96% του μέγιστης δυνατής, όταν στην προστασία των παιδιών το ποσοστό αυτό ήταν επίσης υψηλό, αγγίζοντας το 85%, ποσοστό που επίσης πέτυχε το Arteon στην προστασία για τους πεζούς. Η παρεχόμενη από τα συστήματα υποβοήθησης προστασία έφτασε το 82%, χάρη σε ένα ολοκληρωμένο σύνολο συστημάτων υποβοήθησης οδηγού που περιλαμβάνει το Front Assist και το σύστημα αυτόνομης πέδησης, το σύστημα προληπτικής προστασίας επιβατών (preCrash), την υπενθύμιση χρήσης ζώνης ασφαλείας για όλες τις θέσεις, το Adaptive cruise control και το νέας γενιάς ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Assist).

Το νέο Arteon ξεκινάει άμεσα την εμπορική του πορεία στην ελληνική αγορά θέτοντας νέα δεδομένα στην πολυτελή κατηγορία. 

Facebook Comments