Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 17 αγνοούνται μετά το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ από το νοτιοανατολικό Τέξας η οποία τώρα κατευθύνεται προς τη Λουιζιάνα. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους, ενώ προκλήθηκαν τεράστιες υλικές ζημιές που θα χρειαστεί χρόνια και δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκατασταθούν.

Χθες το βράδυ το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο Χάρβεϊ υποβαθμίστηκε σε τροπική ύφεση, ωστόσο προειδοποίησε ότι «οι καταστροφικές και απειλητικές για τη ζωή πλημμύρες θα συνεχιστούν μέσα και γύρω από το Χιούστον, το Μπομόν/ Πορτ Άρθουρ προς τα ανατολικά ως τη νοτιοδυτική Λουιζιάνα ολόκληρη την εβδομάδα».

Ο θάνατος δέκα ανθρώπων σε διάφορες κομητείες του νοτιοανατολικού Τέξας έχει επιβεβαιωθεί ότι συνδέεται με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ 23 ακόμη θάνατοι «πιθανόν συνδέονται με τον Χάρβεϊ», ανακοίνωσε η ιατροδικαστική υπηρεσία του Χάρις, της κομητείας στην οποία ανήκει το Χιούστον.

Οι ΗΠΑ συγκλονίστηκαν μετά τον εντοπισμό έξι μελών της ίδιας οικογένειας, που αγνοούνταν από την Κυριακή, νεκρά στο φορτηγάκι τους. Μεταξύ των νεκρών ήταν τέσσερα παιδιά ηλικίας έξι με 16 ετών συνοδευόμενα από τους προπαππούδες τους.

Στους τελευταίους επιβεβαιωμένους νεκρούς περιλαμβάνεται επίσης παντρεμένο ζευγάρι που πνίγηκε ενώ οδηγούσε στο Σιμοντόν του Τέξας σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας στο twitter.

 

Facebook Comments