Τα ισχυρά μακροοικονομικά στοιχεία και η γενικότερη ανοδική τάση των αγορών, οδήγησαν τους κερδοσκόπους στις υψηλότερες αγοραστικές θέσεις τόσο στον S&P 500 όσο και στον Russell 2000. Η ΒοfΑ, εκτιμά ότι το ράλι θα αντιμετωπίσει προβλήματα.

Η ΒοfΑ, έχει δημιουργήσει ένα μοντέλο το οποίο λαμβάνει και συγκρίνει 97 διαφορετικά μακροοικονομικά δεδομένα από 15 χώρες. Από το 2007, ο δείκτης αυτός έχει ποσοστό επιτυχίας 70% στην πρόβλεψη των κινήσεων του S&P 500.

Για πρώτη φορά το 2013, ο δείκτης αυτός δείχνει ότι τα μακροοικονομικά στοιχεία μπορεί να έχουν κορυφώσει και να βρίσκονται κοντά σε ένα σημείο αντιστροφής. τις προηγούμενες φορές που υπήρξε ένα αντίστοιχο σήμα ήταν τον Φεβρουάριο του 2011 και το Μάρτιο του 2012, όταν και ο S&P 500 σημείωσε πτώση 7,0% και 10,0%, αντίστοιχα.

Επομένως ποιες θα πρέπει να είναι οι κινήσεις των επενδυτών; Αγοράστε δολάριο, είναι η απάντηση της ΒοfΑ. Ακόμα και αν το μοντέλο κάνει λάθος και ο S&P 500 συνεχίσει να ανεβαίνει, η ΒοfΑ, επιμένει στις αγορές δολαρίου.

Συμπερασματικά, η ΒοfΑ προτείνει αγορές δολαρίου κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη ισχύσει στις αγορές.

 

DailyFX Team, Research

Facebook Comments