Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, λίγο χαμηλότερα από τα υψηλά 5,5 ετών, με τις ισχυρές επιδόσεις από τον κλάδο της εξόρυξης να βοηθούν ωστόσο, στο να μετριαστεί η πίεση που προκάλεσαν στην αγορά τα αδύναμα αποτελέσματα από τον κλάδο του  λιανικού εμπορίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης  FTSEurofirst 300 έκλεισε 0,2% χαμηλότερα στις 1,337.62 μονάδες , έχοντας κερδίσει σχεδόν 2% μέχρι στιγμής φέτος .

Στον FTSE 100 Index της Βρετανίας, ο  οποίος έκλεισε 0,07% χαμηλότερα, ο κλάδος των πρώτων υλών υπεραπέδωσε σήμερα, καθώς η  Rio Tinto ανακοίνωσε ισχυρά στοιχεία για την παραγωγή και  η Citigroup δήλωσε ότι είναι πολύ αισιόδοξη για τις προοπτικές της εταιρείας .

Ο δείκτης DAX υποχώρησε 0,17%, ο CAC 40 σημείωσε απώλειες 0,30%, ο ΙΒΕΧ 35 έκλεισε με πτώση 0,66% και ο FTSE MIB κατέγραψε απώλειες 0,85%.

Οι μετοχές της United Utilities Group έκλεισαν 4,7%  καθώς τόσο η Citigroup όσο και η Morgan Stanley αύξησαν τις προοπτικές τους για την εταιρεία.

Η Home Retail, μητρική των βρετανικών  Homebase και Argos του κλάδου του λιανικού εμπορίου, ανακοίνωσε τα πιο  ισχυρά στοιχεία πωλήσεων για την περίδο των των Χριστουγέννων των τελευταίων  10 ετών. Οι μετοχές της έκλεισαν 1,4% υψηλότερα.

Στον αντίποδα, οι μετοχές της AB Foods  υποχώρησαν 2,8%  μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις της  ήταν πολύ πιο αδύναμες  από ό, τι αναμενόταν .

Η εταιρεία πώλησης ηλεκτρονικών ειδών Dixons ανακοίνωσε άνοδο στις χριστουγεννιάτικες πωλήσεις , αλλά προειδοποίησε ότι η ανάπτυξη το 2014 θα επιβραδυνθεί. Οι μετοχές της έκλεισαν με απώλειες 6,4%.

Facebook Comments