Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από δημοσιεύματα πως συγγενικά του πρόσωπα απέσυραν μεγάλες καταθέσεις από κυπριακές τράπεζες λίγες ημέρες πριν από το Eurogroup, ο πρόεδρος Αναστασιάδης αρνείται ότι γνώριζε και έδινε προνομιακές πληροφορίες.

Ουδέποτε γνώριζα και ουδέποτε ήταν δυνατό να δίδω μάχες μέχρι την πρωία του Σαββάτου και την ίδια ώρα να έδιδα προνομιακές πληροφορίες“, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύπριος πρόεδρος κληθείς να σχολιάσει τις λίστες που είδαν το φως της δημοσιότητας για εκροή καταθέσεων στο εξωτερικό.

 

Σε δηλώσεις εξερχόμενος από τον καθεδρικό ναό του Αγ. Ιωάννη, στη Λευκωσία, όπου παρέστη στη δοξολογία για την επέτειο του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι κατά την αυριανή τελετή ανάθεσης των καθηκόντων στους τρεις καταξιωμένους πρώην δικαστές του Ανωτάτου, “θα δοθεί η εντολή διερεύνησης σε ό,τι πιθανό να με αφορά ή αφορά έστω εξ αγχιστείας συγγενικά μου πρόσωπα”.

 

Ερωτηθείς, εξάλλου, πότε θα είναι έτοιμος να εξαγγείλει μέτρα που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπισης της κρίσης, είπε ότι στην ουσία μέτρα θα υιοθετηθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο εντός 15 ημερών.


700 εκ. ευρώ “έκαναν φτερά”

Περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ μετακινήθηκαν από τις κυπριακές τράπεζες κατά τη διάρκεια του μορατόριουμ στις αναλήψεις σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, που επικαλείται τετρασέλιδο κατάλογο με τα ονόματα.

Πρόκειται για αναλήψεις που έκαναν τόσο φυσικά πρόσωπα, όσο και εταιρείες και είναι σε ευρώ, σε δολάρια και σε ρούβλια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Facebook Comments