Συνεχή μείωση παρουσιάζει η εμπιστοσύνη των Ιταλών προς την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων Ixe, η οποία μεταδόθηκε από το πρόγραμμα Agora του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Tre.

Ο δείκτης εμπιστοσύνης των ερωτηθέντων προς την πολυκομματική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Ενρίκο Λέτα δεν ξεπερνά το 21%. Την 13η Δεκεμβρίου 2013 ήταν 28%.

Όσον αφορά την εμπιστοσύνη προς τα πολιτικά πρόσωπα ο νεοεκλεγείς επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι συγκεντρώνει 53%, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο 48% και ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα 35%.

Ακολουθούν ο Μπέπε Γκρίλο, με 28%, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής της Νέας Κεντροδεξιάς Αντζελίνο Αλφάνο στο 23% και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επικεφαλής της Φόρτσα Ιτάλια με το 18%.

Το 53% του στατιστικού δείγματος τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών, το 43% είναι αντίθετο και το 7% δεν έχει διαμορφώσει άποψη.

Στην πρόθεση ψήφου το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα συγκεντρώνει το 31,3%, το Κίνημα Πέντε Αστέρων το 22,1%, η Φόρτσα Ιτάλια το 21,5%, η Νέα Κεντροδεξιά το 4,1%, η Λέγκα το 3,4% και η Αριστερά και Ελευθερία το 2,8%.

Facebook Comments