Με επιφυλακτικές τάσεις κινείται η Wall Street, μετά τα χθεσινά ισχυρά κέρδη, λόγω των στοιχείων από την αγορά απασχόλησης των ΗΠΑ.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,09%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει πτώση 0,23% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 0,76%.

“Οι επενδυτές είναι επικεντρωμένοι στις ανακοινώσεις κερδοφορίας των εταιρειών”, όπως επισημαίνει ο ο Kully Samra, διευθύνοντας σύμβουλος της Charles Schwab. “Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κλερδη των αμερικάνικων εισηγμένων έχουν ήδη αρχίσει να μειώνονται. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσες εταιρείες θα ανακοινώσουν ότι τα αποτελέσματά τους επηρεάστηκαν από τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες στις αρχές του χρόνου βάρυναν και τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ”, όπως προσθέτει.

 

Στο μέτωπο των μάκρο, αριθμός των Αμερικάνων που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, διαμορφώθηκε σχεδόν σε ιστορικό χαμηλό επτά ετών, στις 300.000, ένα σημάδι ότι η αγορά εργασίας μπορεί να αρχίσει να ανακάμπτει. Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που έληξε στις τις 5 Απριλίου υποχώρησαν κατά 32.000 έναντι της αναθεωρημένης μέτρησης των 332.000 στην εβδομάδα που προηγήθηκε, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι τιμές των εισαγόμενων αγαθών στις ΗΠΑ σημείωσαν άλμα τον Μάρτιο, τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα ανόδου. Συγκεκριμένα, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν 0,6% από τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές έκαναν λόγο για άνοδο 0,2%.
Η μετοχή της Bed Bath & Beyond υποχωρεί 6,5% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, τα οποία ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Η μετοχή της Rite Aid σημειώνει ράλι 11% μετά την ανακοίνωσή της ότι αναμένειω πως οι πωλήσεις για το σύνολο του έτους να διαμορφωθούν στα 26 με 26,5 δις. δολάρια, ενώ ανακοίνωσε επίσης τα προσερμοσμένα κέρδη τετάρτου τριμήνου, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Facebook Comments