$215 δισ. θα χάσουν οι ΗΠΑ εάν γίνουν απελάσεις
Ανοικτή επιστολή στο Κογκρέσο απέστειλαν την περασμένη Τετάρτη 100 σημαίνουσες προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου στις ΗΠΑ
Ανοικτή επιστολή στο Κογκρέσο απέστειλαν την περασμένη Τετάρτη 100 σημαίνουσες προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου στις ΗΠΑ
Ανοικτή επιστολή στο Κογκρέσο απέστειλαν την περασμένη Τετάρτη 100 σημαίνουσες προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου στις ΗΠΑ, σε μια ύστατη προσπάθεια να πείσουν τα μέλη του να ψηφίσουν νόμο έως τις 19 Ιανουαρίου για την προστασία των ανήλικων μεταναστών, οι οποίοι είναι γνωστοί ως Dreamers.
Οι υπογράφοντες τονίζουν ότι η κατάργηση του προγράμματος προστασίας ανηλίκων (DACA) θα δημιουργήσει προβλήματα στο σύνολο του εργατικού δυναμικού και θα επιφέρει ελλείψεις σε εργαζoμένους με αυξημένες δεξιότητες, πιέζοντας έτσι το Κογκρέσο να τους παρασχεθεί άμεσα προστασία.
Επίσης, οι CEO επικαλούνται και τις προβλέψεις οικονομικών αναλυτών, σύμφωνα με τις οποίες η αμερικανική οικονομία θα χάσει 215 δισ. δολ. σε περίπτωση που γίνουν μαζικές απελάσεις. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Κέντρο Αμερικανικής Προόδου είχε επισημάνει ότι η πολιτική των μαζικών απελάσεων θα μειώσει άμεσα το ΑΕΠ κατά 1,4%.
Η παραπάνω ανοικτή επιστολή υπογράφηκε από τους περισσότερους διευθύνοντες συμβούλους των τεχνολογικών εταιρειών. Μεταξύ άλλων, από τη CEO της ΙΒΜ Tζίνι Ρομέτι, τον CEO της Apple Τιμ Κουκ, τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, από τον πιο πλούσιο άνθρωπο στον κόσμο, δηλαδή τον Τζεφ Μπέζος της Amazon, και τον CEO της Google Σούνταρ Πιτσάι. Επίσης, την συνυπογράφουν και ορισμένοι επιχειρηματίες που δεν προέρχονται από τον κλάδο της τεχνολογίας. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο CEO της Target Μπράιαν Κόρνελ και ο διευθύνων σύμβουλος της Johnson & Johnson Αλεξ Γκόρσκι. Yπενθυμίζεται ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είχε θεσπίσει το πρόγραμμα DACA, το οποίο επέτρεπε σε όσους ανήλικους μετανάστες είχαν εισέλθει παρατύπως στη χώρα (Dreamers) να πάρουν άδεια παραμονής και εργασίας. Αυτό το πρόγραμμα αφορούσε 800.000 άτομα που έφθασαν στη χώρα παράτυπα, αλλά μεγάλωσαν στις ΗΠΑ.
Facebook Comments