Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει άνοδο σε ποσοστό 3,77%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο τραπεζικός κλάδος πάντως, με την πτώση να αγγίζει το 2,44%. Σημειώνεται, ότι λόγω αύξησης της στάθμισης των τραπεζών στη διαμόρφωση του γενικού δείκτη, υπάρχει αντιπροσωπευτικότερη εικόνα για την πορεία της οικονομίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την έκδοση ενός ακόμα ομολόγου, επταετούς διάρκειας και για ποσό μέχρι 3 δις. ευρώ.

Επίσης, οι ξένοι δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην τοποθέτηση του γεν. γραμματέα εσόδων, αφού μετά την απομάκρυνση Θεοχάρη, η ανησυχία επιτείνεται. Μέσα σε όλα αυτά, η αγορά περιμένει να δει αν θα προχωρήσουν από την κυβέρνηση τα προαπαιτούμενα για την εξασφάλιση των επόμενων δόσεων, με το νέο υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Χαρδούβελη, να δηλώνει ότι «τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί».

Για τους λόγους αυτούς, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, μένοντας ωστόσο στις θέσεις τους και προσβλέποντας σε καλύτερες αποδόσεις το επόμενο διάστημα.

Απώλειες 1,4% για τη μετοχή της Εθνικής, στα 2,80 ευρώ, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει και σήμερα η μετοχή της Πειραιώς, που υποχωρεί πάνω από 4%, στο 1,72 ευρώ και την αγορά υποψιασμένη για το private placement και σε τιμές χαμηλότερες από  τις τρέχουσες του ΤΧΣ. Πτώση 1,72% για την Eurobank, στα 0,40 ευρώ και 2,67% για την Alpha, στα 0,73 ευρώ.

Η πτώση όμως, έχει «μεταδοθεί» και στα μη τραπεζικά χαρτιά. Κατά 2,58% υποχωρεί ο ΟΤΕ, στα 11,69 ευρώ, 3Ε 2,44%, στα 17,19 ευρώ, ΟΠΑΠ 2,49%, στα 13,29 ευρώ, αποκαθήλωση των Folli Follie από τα υψηλά έτους με πτώση σήμερα 2,27%, στα 33,62 ευρώ, -1,42% η ΔΕΗ, στα 11,78 ευρώ και απώλειες στα 6,65 ευρώ για τον Μυτιληναίο.

Facebook Comments