Responsible Business Awards 2018: Τρεις νέες διακρίσεις στην Ελληνικός Χρυσός
Ακόμα μία επιβράβευση της εταιρικής υπευθυνότητάς της Ελληνικός Χρυσός στους τομείς του περιβάλλοντος και της οικονομικής συνεισφοράς στην Χαλκιδική
Ακόμα μία επιβράβευση της εταιρικής υπευθυνότητάς της Ελληνικός Χρυσός στους τομείς του περιβάλλοντος και της οικονομικής συνεισφοράς στην Χαλκιδική
«Συνεχίζοντας μια μεταλλευτική ιστορία 25 αιώνων, η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε αυτήν την επένδυση είναι και το «κλειδί» στο όραμά μας. Να καταστήσουμε ξανά την Ελλάδα μια από τις σημαντικότερες παραγωγούς χαλκού και χρυσού, δημιουργώντας την παραγωγική δυναμική που μέσω της τεχνογνωσίας, της υιοθέτησης των βέλτιστων διαθέσιμων πρακτικών, των υψηλότερων διεθνών προδιαγραφών, και της έμπρακτης οικονομικής και κοινωνικής συνεισφοράς, θα δώσει στην χώρα την προοπτική που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει την κρίση»
Ακόμα μία επιβράβευση της εταιρικής υπευθυνότητάς της Ελληνικός Χρυσός στους τομείς του περιβάλλοντος και της οικονομικής συνεισφοράς στην Χαλκιδική
Τρεις νέες διακρίσεις στα φετινά Responsible Business Awards, επισφραγίζουν για ακόμα μία φορά την μακροχρόνια στρατηγική της «Ελληνικός Χρυσός» στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης και την υπεύθυνη και έμπρακτη προσήλωσή της στο περιβάλλον και την κοινωνία.
Στη φετινή εκδήλωση των Responsible Business Awards, παρουσία 70 κορυφαίων εκπροσώπων του ελληνικού επιχειρείν, η «Ελληνικός Χρυσός» διακρίθηκε για την συνεισφορά της, στους τομείς του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και του αθλητισμού.
Δια του Διευθύνοντος Συμβούλου της, κ. Δημητριάδη, η Ελληνικός Χρυσός, τιμήθηκε με τις εξής διακρίσεις:
H Βορειοανατολική Χαλκιδική αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα πραγματικής ανάπτυξης εν μέσω κρίσης αλλά και δείγμα γραφής της παράλληλης με την μεταλλευτική, οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.
Και τα δεδομένα της συνεισφοράς της «Ελληνικός Χρυσός» σε αυτή την κατεύθυνση το αποδεικνύουν:
«Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης»
Όταν το 2012, κληθήκαμε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να σχεδιάσουμε το πρόγραμμα παρακολούθησης περιβάλλοντος στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, είχαμε μπροστά μας ένα τεράστιο εγχείρημα. Σήμερα με αυτό το πρόγραμμα που υλοποιήσαμε και λειτουργούμε, αισθανόμαστε ότι καταφέραμε ένα τεράστιο επίτευγμα. Και είμαστε πραγματικά πολύ περήφανοι γι’ αυτό.
Έμμυ Γαζέα, Υπεύθυνη Περιβάλλοντος Ελληνικός Χρυσός
Με 320 σημεία περιβαλλοντικού ελέγχου, κόστος εξοπλισμού άνω των 4 εκ. ευρώ, και ετήσιο κόστος λειτουργίας των σταθμών παρακολούθησης άνω των 2 εκ. ευρώ, το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης της Ελληνικός Χρυσός, αποτελεί ένα από τα πιο εκτεταμένα συστήματα περιβαλλοντικής παρακολούθησης όλων των περιβαλλοντικών παραμέτρων, εντός και εκτός των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων της Ελληνικός Χρυσός, με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος.
Πιο συγκεκριμένα, παρακολουθείται και καταγράφεται δημόσια η ποιότητα:
Και ελέγχονται πλήρως:
«Είναι σταθμοί με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό που καταγράφουν σε πραγματικό χρόνο τα δεδομένα τα οποία και στέλνονται μέσω δορυφόρου σε ειδική βάση δεδομένων συνδεδεμένη με το διαδίκτυο. Έτσι, ο κάθε πολίτης, με ένα απλό κλικ στον υπολογιστή του, μπορεί να ενημερωθεί για τα πάντα: για το τι νερό πίνει, για το τι ατμόσφαιρα έχει γύρω του, εκεί που μεγαλώνει τα παιδιά του. Γιατί ανά πάσα στιγμή, καταγράφουμε τη βελτίωση του περιβάλλοντος που επέρχεται από τις εργασίες αποκατάστασης που υλοποιούνται σε όλες τις προγενέστερες αποθέσεις από την παλαιότερη δραστηριότητα»
Έμμυ Γαζέα, Υπεύθυνη Περιβάλλοντος Ελληνικός Χρυσός
Τα αναλυτικά αποτελέσματα των μετρήσεων παρουσιάζονται σε πίνακες και διαγράμματα και υποβάλλονται σε τριμηνιαία και ετήσια βάση στην πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές,ενώόλα τα περιβαλλοντικά στοιχεία, που λαμβάνονται από ένα πυκνό δίκτυο οργάνων μέτρησης και σημείων δειγματοληψίας σε έδαφος, νερό και αέρα είναι διαθέσιμα στο κοινό μέσω του Διαδικτύου. Εκτός από την ποιότητα του περιβάλλοντος, το συγκεκριμένο σύστημα monitoring παρακολουθεί και καταγράφει τις επιφανειακές απορροές, τις εκπομπές αερίων, τα στερεά κατάλοιπα, την ποιότητα του πόσιμου νερού, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η καταγραφή των δονήσεων στην περιοχή, προσφέροντας μία πλήρη και ξεκάθαρη εικόνα σε όλους.
«Τι προσφέρει αυτό το πρόγραμμα στην πολιτεία και τους πολίτες; Την απόλυτη διαφάνεια»
Στέλιος Γκρίλης, Διευθυντής Τμήματος Πληροφορικών Συστημάτων Ελληνικός Χρυσός
«Αποτελεί επιπλέον ένα πολύτιμο εργαλείο προς αξιοποίηση και από την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να έχει πλέον στη διάθεσή της όλα τα δεδομένα για να πραγματοποιήσει ένα σωστό σχεδιασμό για τα έργα υποδομής και ανάπτυξης της περιοχής»
Έμμυ Γαζέα, Υπεύθυνη Περιβάλλοντος της Ελληνικός Χρυσός
Πέραν της δέσμευσης που απορρέει από την αδειοδότηση, το πρόγραμμα αποτέλεσε εξ αρχής ένα μεγάλο στοίχημα για τους επιστήμονες που σχεδίασαν το έργο βάζοντας ως απόλυτη προτεραιότητα το περιβάλλον.Ένα επίτευγμα που διασφαλίστηκε, ως αποτέλεσμα ενδελεχούς σχεδιασμού και συνεργασίας με πανεπιστημιακές σχολές και επιστημονικά εργαστήρια διεθνούς κύρους κατατάσσοντάς το στην εφαρμογή του, σε ένα από τα πιο πρωτοποριακά συστήματα παρακολούθησης περιβάλλοντος στην Ευρώπη και σίγουρα ως το πιο εκτεταμένο δίκτυο σε εθνικό επίπεδο.
Facebook Comments