Και πτώση, και χαμηλός τζίρος
Και πτώση, και χαμηλός τζίρος
Και πτώση, και χαμηλός τζίρος
Χωρίς αξιόλογες συναλλαγές, συνεχίζεται για Τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση το… μαρτύριο στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, με τον γενικό δείκτη να βρίσκεται μόνιμα σε αρνητικό πρόσημο, με το χαμηλό ημέρας να εντοπίζεται στα επίπεδα των 902 μονάδων, ενώ λίγο πιο πριν η αγορά βρισκόταν στην περιοχή των 912 μονάδων.
Διακυμάνσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται με πολύ χαμηλό τζίρο, μόλις 35 εκατ. ευρώ, ενώ ΕΤΕ και Eurobank βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Με την μετοχή της ΕΤΕ να υποχωρεί πάνω από 9%, στα 0,4850 ευρώ και της Eurobank πάνω από 10%, στα 0,248 ευρώ.
Κατά τα άλλα, στα αρνητικά της σημερινής μέρας, ήρθε να προστεθεί το φονικό βμβιστικό χτύπημα στη Βοστώνη, κάτι που επηρεάζει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και μάλιστα δυσμενώς, μετά μάλιστα το sell off σε χρυσό και ασήμι και την ταυτόχρονη άνοδο του δολαρίου. Οι ξένοι ωστόσο, είναι διακριτικά παρόντες στο Χρηματιστήριο, συμβάλλοντας στην βελτίωση των αποτιμήσεων μετοχών, όπως του Μυτιληναίου, της Ιντραλότ, της Τέρνα Ενεργειακή, της , που τελικά, όπως αναφέρουν πληροφορίες, δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην αμκ της Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, ΜΕΤΚΑ, ΕΛΠΕ και ΕΧΑΕ.
Από την πλευρά του ο αναλυτής της Solidus Sec. κ. Στρ. Πολυχρονέας, αναφέρει μεταξύ άλλων, πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό το διάστημα που μεσολαβεί ως τα τέλη Μαΐου, κατά το οποίο θα ζητηθούν από την Αγορά 2 δισ. ευρώ ενώ θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν και τα οικονομικά στοιχεία του α΄3μήνου του 2013.
Η άντληση ρευστότητας από την Αγορά και μάλιστα σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς, θα διατηρήσει την επιφυλακτικότητα και το κλίμα επιλεκτικών ρευστοποιήσεων. Αν οι κινήσεις ανεύρεσης ρευστότητας δεν βρουν αντίβαρο στο χρηματιστηριακό ταμπλώ, δεν μπορεί να αποκλειστεί υποχώρηση του Δείκτη προς το επίπεδο των 817 μονάδων.
O υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή κ. Εμ. Χατζηδάκης αναφέρει πως, έως το τέλος Μαϊου θα είναι γνωστό ποιές Τράπεζες θα “αγοράσουν επιπλέον χρόνο” ώστε να παραμείνουν ιδιωτικές και ποιες θα βρεθούν κάτω από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Στην δεύτερη περίπτωση οι εξελίξεις θα έχουν συνέχεια αφού σύμφωνα με τους όρους του μνημονίου το ΤΧΣ θα μπορεί να βγάλει σε πώληση το 25% των μετοχών που θα αποκτήσει πολύ νωρίτερα από ότι προβλέπεται στην περίπτωση που οι ιδιώτες μέτοχοι συγκεντρώσουν το 10% των συνολικών κεφαλαίων.
Facebook Comments