«Άραγε λαδώνονταν» οι δημόσιοι υπάλληλοι;
«Άραγε λαδώνονταν» οι δημόσιοι υπάλληλοι;
«Άραγε λαδώνονταν» οι δημόσιοι υπάλληλοι;
Μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια δημόσιοι υπάλληλοι φέρονται να έβγαλαν στο εξωτερικό εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Άραγε λαδώνονταν;», διερωτάται το Spiegel και προσθέτει: «Προφανώς η φοροδιαφυγή είναι ευρέως διαδεδομένη και στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. (…) Σύμφωνα με τη λίστα στην πρώτη γραμμή βρίσκονται 329 υπάλληλοι. Ο καθένας τους μετέφερε στο εξωτερικό περισσότερα από 600.000 ευρώ, αναφέρει ο ελληνικός τύπος. Πρόκειται ‘για κάτι το αδιανόητο’ καθώς τα χρήματα αυτά ξεπερνούν κατά πολύ τις συνολικές απολαβές που έχουν οι υπάλληλοι σε περισσότερα από 10 χρόνια. Ελεγκτές του ΣΔΟΕ υποστηρίζουν ότι το ύψος των ποσών καταδεικνύει ότι πρόκειται για μίζες».
Οι ευθύνες του Νετανιάχου
Την έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή σχολιάζει σήμερα η γερμανική Tagesspiegel. «Η Μέση Ανατολή δεν φαίνεται να ησυχάζει. Μετά τον πόλεμο των 50 ημερών μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ο οποίος έφερε τόση δυστυχία και πόνο στους ανθρώπους, η βία επιστρέφει στην Ιερουσαλήμ. Γι΄ αυτό ευθύνεται και ο πρωθυπουργός Νετανιάχου. Η εποικιστική του πολιτική στην ανατολική Ιερουσαλήμ και στις κατεχόμενες περιοχές αξιολογείται από πολλούς εβραίους σκληροπυρηνικούς ως λευκή επιταγή για τη δράση τους ενώ από πολλούς Παλαιστινίους ως προσβολή. Έτσι δημιουργείται μια εκρηκτική κατάσταση, η οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκτροχιαστεί και να φέρει την κυβέρνηση σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Την ίδια ώρα έχει αρκετή δουλειά και σε διπλωματικό επίπεδο. Η Σουηδία αναγνώρισε την Παλαιστίνη ως κράτος».
Η αυστριακή Der Standard: «Η αναγνώριση της Παλαιστίνης από τη Σουηδία δεν πρόκειται να προκαλέσει κάποιο μεγάλο ευρωπαϊκό ρεύμα προς αυτή την κατεύθυνση. Η Σουηδία δεν είναι κάποια ασήμαντη χώρα, αλλά ούτε και μια χώρα της ΕΕ που θα μπορούσε να επηρεάσει την κοινή εξωτερική πολιτική της ένωσης ή μεμονωμένων χωρών. Διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα εάν η κυβέρνηση στο Λονδίνο υιοθετούσε το μη δεσμευτικό ψήφισμα της βουλής το οποίο τάσσεται επίσης υπέρ της αναγνώρισης. Κάτι τέτοιο όμως δεν διαφαίνεται».
Οι νέες ρωσικές προκλήσεις
Στις ρωσικές «ασκήσεις» πάνω από τον εναέριο χώρο της Βαλτικής και της Βόρειας Θάλασσας αναφέρεται σήμερα η Die Welt: «Η Μόσχα δεν θα σταματήσει να προκαλεί την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Στόχος του Κρεμλίνου δεν είναι να κάνει πυρ και μανία τη Δύση (…) αλλά να εξακριβώσει απλά ποια είναι τα όρια, μέχρι που μπορεί να φτάσει. Για τη Δύση αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να εκφοβίζεται, αλλά να επιδείξει σκληρότητα, να καταδείξει τα όρια, να ενισχύσει την άμυνά της και να ξοδέψει περισσότερα χρήματα για το στρατό».
Για πολιτικό και όχι στρατιωτικό μήνυμα κάνει λόγο η Neue Osnabrücker Zeitung. «Το μήνυμα είναι ότι θα πρέπει να λαμβάνει κανείς σοβαρά υπόψη τη Ρωσία και τη δύναμή της. Το σύνθημα της Μόσχας ακούει στο εξής: Δεν θέλετε τα μαχητικά μας; Τότε θα πρέπει να διαπραγματευτούμε. Στο κάτω κάτω η Πολωνία θέλει να μεταφέρει στρατιωτικές της δυνάμεις στα ανατολικά της σύνορα ενώ το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων βάσεων και ενίσχυσης των δυνάμεων κατά μήκος των ρωσικών συνόρων».
Facebook Comments